Kanta-Häme

Pysäköintiyhtiön pääomitus edessä

Kaupungin pysäköintiyhtiön Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n pääomaa kaavaillaan vahvistettavaksi 1,5 miljoonalla eurolla. Kaupunginhallitus käsitteli ehdotusta maanantaisessa kokouksessaan.

Pysäköintiyhtiön oma pääoma on tällä hetkellä yli 100 000 euroa tappiolla, mutta yhtiö perustelee lisäpääoman tarvetta myös tuleviin pysäköintitaloihin valmistautumisella.

Lähitulevaisuudessa edessä voi olla rautatieaseman lähelle, Asemanrannan kaava-alueelle rakennettava 600-paikkainen pysäköintitalo, jonka kustannuksiksi on arvioitu yhteensä noin 12 miljoonaa euroa.

– Jos pysäköintitaloa lähdetään suunnittelemaan, niin yhtiö tarvitsee rahaa, toteaa Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n hallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Katriina Laaksonen (kok.).

Hämeenlinnan Pysäköinti ennakoi tuloksensa jäävän arvioitua heikommaksi mutta kuitenkin muutaman kymmenentuhatta euroa voitolliseksi. Heikompi tulosarvio johtuu siitä, että pysäköintitalojen käyttöaste on jäänyt toivottua pienemmäksi.

Yhtiön ennustaa rahapulan uhkaavan vuonna 2018, ellei maksutonta pysäköintiä poisteta pysäköintilaitosten läheisyydestä tai kaupungin ja yhtiön välistä perussopimusta muuteta.

Laaksonen pitää sopimuksen muuttamista perusteltuna. Hänen mukaansa yhtiö pystyisi pyörittämään talouttaan ja lyhentämään lähes 10 miljoonan lainojaan, jos kaupungille ei tarvitsisi tilittää osaa tuotoista. Rahaa pitää Laaksosen mukaan tilittää kaupungille, vaikka yhtiön tulot laskevat.

– Aikoinaan sopimus rakennettiin todella oudosti. Jo silloin yhtiötä olisi pitänyt pääomittaa kunnolla, Laaksonen kertoo.

Hämeenlinnan Pysäköinnin pääomitusesitys ratkeaa ensi vuoden tilausbudjetin yhteydessä. HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic