Kanta-Häme

Pystyykö Taidemuseo pitämään molemmat talot auki?

Hämeenlinnan kaupungin ensi vuoden budjetissa mainitaan riskinä, että Taidemuseolla on ollut vuosia vaikeuksia pitää kahta museorakennusta avoinna.

Mistä on kysymys, museonjohtaja Taina Lammassaari?

– Meillä on pulaa asiakaspalveluhenkilökunnasta. Tietty määrä ihmisiä pitää olla töissä asiakaspalvelussa, jotta molemmat rakennukset voivat olla auki. Uusia vakansseja meillä ei ole, mutta olemme käyttäneet työkokeiluja ja työllistettyjä ihmisiä asiakaspalvelussa.

Millaisia ongelmia on ilmennyt?

– Välillä olemme joutuneet turvautumaan Securitaksen palveluihin, kun asiakaspalveluhenkilökuntaa ei yksinkertaisesti aina ole. Se ei ole hyvä asia, sillä haluamme, että henkilökunta osaa myös kertoa näyttelystä.

– Muutama kerta sairaustapausten vuoksi on jouduttu myös pitämään toinen rakennus kiinni. Aukioloja on haasteellista suunnitella. Näyttelyiden vaihdossa pyrimme siihen, että kun yhtä näyttelyä rakennetaan, toinen rakennus on auki. Tällöin asiakaspalveluhenkilöstö riittää.

Kuinka iso ongelma on ensi vuonna?

– Ratkaisuja ei ole tulossa. Esimerkiksi vuodenvaihde on suuri ongelma, sillä seuraavaa työllistettyä ei vielä ole tiedossa. HÄSA