Kanta-Häme

Raatihuone liputtaa Euroopalle

Hämeenlinna osoittaa tänään kuulumistaan eurooppalaiseen yhteisöön liputtamalla EU:n tähtilippua Raatihuoneen edustalla. 

Hämeenlinna osallistui ensimmäisenä Joensuun kaupungin aloittamaan haasteeseen, jossa haastettiin kaupungit ja kunnat ympäri Euroopan liputtamaan yhtenäisen Euroopan puolesta. 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) sanoo, että haasteen tultua ei hetkeäkään neuvoteltu. Raution mukaan osallistuminen oli ilmiselvä valinta.

– Mielestäni se on täysin kaupungin arvojen mukaista. Hämeenlinna on historiansa puolesta vahvasti eurooppalainen, etenkin Sibeliuksen kautta. 

Rautio myöntää, että lipunnosto on pieni ele, jos halutaan tiivistää eurooppalaista yhteistyötä.

– Ainakin se herättää keskustelua. Eurooppaa syytetään siitä, että se on liian etäinen, mutta tällaisilla teoilla jokainen voi itse vaikuttaa mielikuvaan Euroopasta.

Rautio uskoo, että brexitin jälkeinen hälinä ja terrori-iskujen aiheuttama pelko ovat liputushaasteen takana. 

– Muutos ja huoli saavat unohtamaan eurooppalaiset arvot, kuten yhdessä tekemisen ja rauhan. EU pitäisikin palauttaa sellaiseksi, mikä se alun perin on eli rauhanliitoksi.

Hämeenlinna on mukana myös tulevissa Eurooppa-kampanjoissa, jos sellaisia tulee vastaan. 

– Emme olleet hämäläisiä tässä asiassa, sillä olimmehan ensimmäisiä! Olen todella ylpeä siitä, että tähtilippu liehuu Hämeenlinnassa, Rautio julistaa. 

Hän lisää, että myönteistä ilmapiiriä Euroopassa voitaisiin kohottaa yhteistyöllä ulkomaisten ystävyyskaupunkien kanssa. HÄSA