Kanta-Häme

Raatihuoneen ravintolapalvelut eivät houkuttele yrittäjiä – Tilausravintola arveluttaa

Raatihuoneen ravintolapalveluihin on ollut vaikea löytää uutta yrittäjää.
Pirjo Päivärinta on vastannut Raatihuoneen ravintolapalveluista 15 vuoden ajan. Kuvaaja: Esko Tuovinen
Pirjo Päivärinta on vastannut Raatihuoneen ravintolapalveluista 15 vuoden ajan. Kuvaaja: Esko Tuovinen

Raatihuoneen ravintolapalveluiden palvelutuottajan haku ei tuonut toisellakaan yrittämällä uusia kiinnostuneita yrittäjiä. Kaupungilla on kuitenkin tiedossaan kaksi toimijaa, joiden kanssa jatketaan vuoropuhelua ravintolapalveluiden mahdollisesta pyörittämisestä.

– Nämä kaksi toimijaa eivät tulleet tämän haun yhteydessä, vaan he ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa jo aikaisemmin. Kumpikaan ei myöskään osallistunut ensimmäiselle kierrokselle, kertoo hankintapäällikkö Aapo Korte Hämeenlinnan kaupungin hankintapalveluista.

Raatihuoneen ravintolapalveluista pyydettiin tarjouksia ensimmäisen kerran syksyllä lokakuun loppuun mennessä. Kun tarjouksia ei tullut kuin yksi, kaupunki päätti keskeyttää hankinnan.

Toisella kertaa ei pyydetty vielä varsinaisia tarjouksia, vaan toiminnan pyörittämisestä kiinnostuneiden yhteydenottoja odotettiin maanantaiaamuun 4. maaliskuuta mennessä. Yhtään ilmoittautumista ei tullut.

 

Korte myöntää, että jo etukäteen oli epäilys, ettei kovin montaa kiinnostunutta ilmaannu. Hän arvelee, että suuri syy tähän on se, että kyseessä on tilausravintola.

– Yrittäjät laskevat riskiä ja sitä, kannattaako toiminta. Kaupungin ostot kattavat tietyn osan yrittäjän kuluista, mutta eivät välttämättä kaikkia.

Raatihuoneelle haetaan hämäläistä ruokakulttuuria kunnioittavaa ruokapalvelun ammattilaista, joka palvelee kaupungin vieraita. Samalla yrittäjä on oikeutettu pyörittämään tiloissa omaa tilausravintolaansa.

Hankintapäällikkö Aapo Korte kertoo, että vuoropuhelua ja valmistelua asian tiimoilta jatketaan. Myös uusia ehdokkaita toivotaan vielä ilmaantuvan.

– Käymme näiden kiinnostuneiden kanssa keskusteluja siitä, mitkä seikat estivät heitä viimeksi tekemästä tarjousta ja voitaisiinko asiaa jotenkin muuttaa. Lähinnä kuitenkin on kyse tarkennuksista ja yksityiskohdista, ei isoista muutoksista.

 

Tavoitteena edelleen on, että kaupunki saisi kevään aikana järjestettävässä kilpailutuksessa useamman tarjouksen, joista uusi yrittäjä voitaisiin valita ennen juhannukseen mennessä.

Raatihuone on kiinni heinäkuun, joten uusi palveluntuottaja voisi aloittaa elokuun alussa. Tarkoitus on, että uusi yrittäjä hoitaisi ravintolapalvelut useamman vuoden ajan.

Raatihuoneen ravintolapalvelut on 15 vuoden viime vuoden ajan tuottanut Pirjo Päivärinnan Maunviljelijät oy. Uuden palveluntuottajan haku alkoi viime syksynä. Tuolloin Päivärinta ilmoitti halustaan luopua tehtävästä. HäSa

Lue myös: Kaupunki kilpailuttanee Raatihuoneen ravintolapalvelut – 15 vuotta toimintaa pyörittänyt Päivärinta harkitsee vielä, osallistuuko tarjouskilpailuun

Päivän lehti

16.2.2020