Kanta-Häme Hämeenlinna

Raatihuoneen ravintolapalvelut kilpailutetaan syksyn aikana

Kaupunki suunnittelee kilpailuttavansa palvelut syksyn aikana.
Pirjo Päivärinta on vastannut Raatihuoneen ravintolapalveluista 15 vuoden ajan.

Raatihuoneen ravintolapalvelut on tarkoitus kilpailuttaa vielä syksyn aikana. Hämeenlinnan kaupunginhallitus päättää hankinnan käynnistämisestä kokouksessaan maanantaina.

Yritysten kiinnostusta tarttua tilaisuuteen on kartoitettu jo etukäteen. Kiinnostuneille järjestettiin infotilaisuus elokuun alussa, ja siihen osallistui kymmenkunta yritystä.

Raatihuoneen ravintolapalvelut on 15 vuoden ajan tuottanut Pirjo Päivärinnan Maunviljelijät oy. Päivärinta on alustavasti ilmoittanut kaupungille olevansa halukas lopettamaan ravintolapalveluiden pyörittämisen.

Hänen suunnitelmansa eivät kuitenkaan ole syynä kilpailutukseen, vaan se olisi järjestetty joka tapauksessa, sillä edellisestä kerrasta on noin 10 vuotta.

Tavoitteena on, että uusi palveluntuottaja aloittaisi Raatihuoneella ensi vuoden alussa. Aikataulua voidaan kuitenkin venyttää, jos se on tarpeen.

Hankintapäällikkö Aapo Korte on kertonut aiemmin, että pelkän hintavertailun lisäksi parhaiden tarjoajien kesken voidaan järjestää myös maistelu.

Raatihuoneelle haetaan hämäläistä ruokakulttuuria kunnioittavaa ruokapalvelun ammattilaista, joka palvelee kaupungin vieraita. Samalla yrittäjä on oikeutettu pyörittämään tiloissa omaa tilausravintolaa. HÄSA