Kanta-Häme

Raatihuoneessa keskustellaan pysäköinnistä – Katso tilaisuus kello 17-19 Hameensanomat.fistä

Hämeenlinnassa kansanäänestys toriparkista vaatisi noin 2300 nimeä.
Hämeenlinna on Kanta-Hämeen seutukunnista ainoana kasvattanut väkilukua. Veturina on ollut Hämeenlinnan kaupunki. Kuva: Pekka Rautiainen

Keskustelu alkaa kuohua ainakin somessa, kun puhutaan Hämeenlinnan keskustan kehittämisestä ja pysäköinnistä.

Samasta aiheesta kaupunki järjestää yleisötilaisuuden tiistaina 27. elokuuta Raatihuoneen juhlasalissa kello 17–19.

Kaupungin järjestämä tilaisuus on kaikille avoin. Hämeen Sanomat lähettää tilaisuudesta suoran videolähetyksen, joka on vapaasti katsottavissa alla olevasta linkistä.

 

Video on nähtävissä myös Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla.

Kuntalaiset voivat lähettää kysymyksiä niin etukäteen kuin tilaisuuden aikana kaupungin verkkosivuilla olevan chat-palvelun kautta.

Viestit näkyvät vasta tilaisuuden alkaessa, jolloin kysymyksiin myös vastataan, kerrotaan Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla.

 

Yleisötilaisuudessa sivuttaneen myös toriparkkia, jota vastustava kuntalaisaloite on kerännyt maanantaihin 26. elokuuta mennessä liki 940 nimeä kuntalaisaloite.fi-sivustolla.

Aloitteella halutaan kansanäänestys, jossa päätettäisiin toriparkista.

Kansanäänestysaloitteen voi tehdä vähintään neljä prosenttia kunnan 15 vuotta täyttäneistä asukkaista eli noin 2 300 hämeenlinnalaista.

Kunnallinen kansanäänestys on aina neuvoa-antava eikä se sido kunnan päättäjiä. Toriparkin rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöstä.

Mainos