Kanta-Häme

Rahapelien suosio kasvussa Hämeenlinnan seudulla

Hämeenlinnan seudulla eniten pelaamisen suosio kasvoi Hattulassa. Paikkakunnan automaatteja tahkottiin tammi-kesäkuussa 21,74 eurolla jokaista asukasta kohden, mikä on noin 2,5 euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Hämeenlinnassa raha-automaatteja pelattiin tammi-kesäkuussa 67,95 eurolla jokaista asukasta kohden. Kasvua tässä on noin puoli euroa asukasta kohden viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna. Janakkalassa pelaaminen lisääntyi myös 0,50 eurolla viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Jokaista janakkalalaista kohden automaatteja pelattiin 63,72 eurolla puolen vuoden aikana.

Raha-automaatteihin pelatut summat hyödyttävät myös Hämeenlinnan alueen asukkaita, sillä Raha-automaattiyhdistys käyttää voittovarat kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveysalan järjestöjen työhön ja sotaveteraanien hyväksi. Hämeenlinnan alueella tukea saavat tänä vuonna muun muassa Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Kanta-Hämeen muistiyhdistys ry ja Hämeenlinnan setlementti ry.

Yhteensä RAY avustaa tänä vuonna sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja sotiemme veteraaneja yli 390 miljoonalla eurolla.

Koko maassa peleihin 61 euroa per asukas

Suomessa eniten raha-automaatteja tahkottiin tammi-kesäkuussa Virolahdella.

Kymenlaaksolaiskunnan automaatteja myllytettiin puolen vuoden aikana noin 155 eurolla jokaista paikkakunnan asukasta kohti. Kunnan automaattien suosiota selittää osaltaan runsas matkailijoiden määrä. Virolahdella sijaitseva Vaalimaan rajanylityspaikka Venäjälle tuo alueelle paljon matkailuliikennettä.…

– Pelaaminen on osa ostoksilla pistäytymistä. Liikenneasemalle ei välttämättä ajeta tarkoituksella pelaamaan, vaan ihmiset pelaavat esimerkiksi auton tankkauksen ja jäätelön oston lomassa, RAY:n liikepaikkojen johtaja Jari Kivelä kertoo. (HäSa)