Kanta-Häme

Rahkoilan lakkautus maanantaina hallituksessa

Hattulan kunnanhallitus ottaa maanantaina kantaa Rahkoilan koulun lakkautussuunnitelmaan.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö esittää, että Rahkoilan koulu lakkautettaisiin elokuun alusta alkaen. Lakkautussuunnitelmaa perustellaan säästöohjelmalla, jonka mukaan kunnan pitää karsia tämän vuoden käyttömenoistaan puoli miljoonaa euroa.

Aiemmin Hattulassa suunniteltiin, että Rahkoilan koulu olisi lakkautettu yhtä aikaa Hurttalan kanssa siinä vaiheessa, kun rakennukset korvaava uusi koulu valmistuu. Nyt Rahkoilan lakkautusta halutaan kuitenkin aikaistaa.

Lakkautussuunnitelma on herättänyt jyrkkää vastustusta Rahkoilassa ja muuallakin Hattulassa. Koulun puolesta on koottu nimiä adressiin ja lasten vanhemmat ovat jättäneet tiedoksiannon Hattulan valtuustolle. Nämä sekä tiedotus- ja kuulemistilaisuuden aineisto on toimitettu kunnanhallituksen jäsenille.

Aiemmin Rahkoilan tilannetta on käsitellyt sivistyslautakunta. Se päätti äänestyksen jälkeen ehdottaa kunnanhallitukselle ja valtuustolle koulun lakkautusta. Äänestyksessä häviölle jääneet olisivat siirtäneet asian käsittelyä myöhemmäksi.

Jos kunnanhallitus päätyy esittämään Rahkoilan koulun lakkautusta, kunnanvaltuusto päättää asiasta kokouksessaan 10. huhtikuuta. (HäSa)