Kanta-Häme

Rahkoilan vanhempien vetoava huuto: Harkintaa peliin!

 

– Harkintaa peliin, kuului yksinäinen huuto Parolan yläkoulun pihamaalla, kun Hattulannan kunnan sivistyslautakunnan viimeiset jäsenet kiiruhtivat päättämään Rahkoilan koulun tulevaisuudesta torstaina.
 
Ainakaan huudon sisällään pitämä viesti koulun puolesta ei mennyt perille, sillä lautakunta on koulun lakkauttamisen kannalla äänin 5–4. Asaia etenee edelleen kunnanhallitukseen ja -valtuustoon.
 
Hattulassa on nyt iso joukko virka- ja luottamusmiesjohtoon totaalisesti pettyneitä kuntalaisia.
Vs. johtavan rehtorin Jari Wihersaaren esittämän lakkauttamispäätöksen puolesta äänestivät Pete Herranen (kok.), Anu Kukkasniemi (kok.), Lasse Lilja (sd.) , Päivi Nikander ( sd.) ja Sampo Turunen (kok.).
 
Piia Hyyrynen (kesk.) ehdotti kuulemistilaisuuksien järjestämistä ja päätöksen siirtämistä ja Heimo Miettinen (kd.) kannatti ehdotusta. Heidän kannalleen äänestyksessä tulivat Jussi Laine (ps.) ja Taru Mela (ps.).
 
Rahkoilan koulun lakkauttamista vastustavat vanhemmat listasivat liudan epäkohtia, joilla ei silitelty virkamieskunnan ja päätöksentekijöiden päitä.
 
– Asioiden täydellinen pimittäminen, avoimuudesta ei mitään tietoa. Se on kovin huonoa johtamistapaa. Päätösehdotus tuotiin salassa hirveällä kiireellä. Mekin osataan laskea, ei tällä saavuteta sanottua (160 000 euroa) säästöä. Lapsia ollaan jo sijoittamassa lasten ja vanhempien kannalta kaikkein hankalimpaan vaihtoehtokouluun (Lepaa). Mahdollisen Mierolan uuden koulun liikenneturvallisuuskysymykset ovat nykynäkymin kauheita.
 
Mielenilmaukseen osallistuneet kahden lapsen äidit Katja Kontturi ja Krista Veijanen olivat yhtä pölmistyneitä kuin muutkin koulun vaikutuspiirissä asuvat.
 
– Kunta menetti kerralla asukkaiden tuen. Kuntalaiset ovat saaneet minimaalisen vähän informaatiota, kysymyksiin ei edes vastata, äidit tiivistivät vanhempien tunnelmat.
 
– Tämä on nykypäivänä käsittämätöntä toimintaa!
 
Hattulan kunta tavoittelee tälle vuodelle noin 2 miljoonan säästöjä heikon taloustilanteen vuoksi.

Päivän lehti

30.3.2020