fbpx
Kanta-Häme

Rakennusliikkeet tähyilevät Engelinrantaan

Uimahallin alueen ideakilpailu on kiinnostanut rakennusliikkeitä ja niiden kumppaneita. Määräaikaan mennessä kilpailuun tuli yhdeksän ehdotusta.

Kumppanuuskilpailun järjestäjinä ovat Eteläranta oy ja Hämeenlinnan kaupunki.

– Se on enemmän kuin osasin unelmoidakaan. Hämeenlinna kiinnostaa! Viime päivinä on ollut paljon positiivista julkisuudessa., Eteläranta oy:n toimitusjohtaja Leena Kähkönen tuulettaa.

Kilpailuehdotuksia ei ole vielä avattu, mutta ennakkotiedustelujen perusteella Kähkönen arvelee, että niitä on tullut ainakin suurimmilta rakennusliikkeiltä kumppaneineen.

Kilpailuraati avaa ehdotukset ensimmäisessä kokouksessa 5. marraskuuta. Silloin myös päätetään jatkoaikataulu, miten ratkaisuja tehdään.

Nimi kumppanuuskilpailu tulee siitä, että voittaneen ehdotuksen takana oleva toimija saa edustajansa mukaan alueen asemakaavan tekoon.

– Tarkoitus on, että tälle alueelle tehtäisiin jo asemakaavaa limittäin meneillään olevan osayleiskaavatyön kanssa.

Voittajalle pari tonttia

Kilpailutehtävänä olivat koko alueen toteutuksen ideointi, uimahallin peruskorjaus ja laajennus sekä energiaratkaisut.

Ajatuksena on, että alueelle nousisi 2-3 asuinrakennusta, joista yksi on osoitettava muuhun kuin ns. kovan rahan asumiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa vuokra- tai asumisoikeustaloa.

Lisäksi tavoitellaan ideoita muista alueelle tulevista rakennuksista ja mahdollisesta maamerkkimäisestä rakennuksesta.

Kilpailutiimin tulee olla sitoutunut suunnittelemaan ja toteuttamaan vähintään asuinrakennukset kaupungin aikataulun mukaan.

Uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelu ja toteutus kilpailutetaan erikseen hankintalain mukaisesti.

Voittaja saa lunastaa markkinahintaan ainakin kaksi uimahallin tuntumaan kaavoitettavaa asuinkerrostalon tonttia.

– Uimahallin lähettyvillä olevat tontit ovat parhaimmasta päästä koko alueella, varmasti rakennusliikkeiden näkökulmasta kiinnostavia, Leena Kähkönen arvioi.

Alkuun ehkä 2015

Uimahalli on tarkoitus peruskorjata ja laajentaa siinä vaiheessa, kun alueella rakennustyöt aikanaan alkavat. Se tapahtunee aikaisintaan vuonna 2015, kun asemakaava on valmis ja lainvoimainen.

Maamerkki voisi olla joko asuintalo tai hotelli. Kilpailun ratkettua nähdään, sisältyikö sellaisia esityksiin ja ennen kaikkea siihen esitykseen, joka kilpailun voittaa.

Leena Kähkönen arvioi, että esitys kilpailun voittajasta yritetään saada kaupunginhallituksen käsittelyyn joulukuun lopulla, ehkä vuoden viimeisessä kokouksessa.

Kilpailuraatiin kuuluvat apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, tilaajajohtaja Päivi Saloranta, Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen, kestävän kehityksen asiantuntija, arkkitehti Santtu Rothsten ja toimitusjohtaja Leena Kähkönen. Lisäksi raadissa ovat mukana kaupunginhallituksen edustajat Kari Ilkkala (ps.), Johannes Koskinen (sd.) ja Tapio Vekka (kok.). (HäSa)

Menot

Uusimmat