Kanta-Häme

Rakennusliitto asetti Suomen Lujatyön saartoon

Rakennusliitto on määrännyt Suomen Lujatyön valtakunnalliseen saartoon. Liitto oli vaatinut yhtiöltä selvityksiä maksetuista palkoista torstaihin puoleen yöhön mennessä.

Rakennusliiton aluetoimitsijan Tarmo Keräsen mukaan palkkaselvityksiä ei toimitettu määräaikaan, eikä liitto ollut saanut niitä myöskään perjantai-iltapäivään mennessä.

Liitto päättikin perjantaina, että saarto on voimassa kaikilla Suomen työmailla, joilla Lujatyöllä on työntekijöitä. Saarto alkaa tulevana maanantaina kello 7 aamulla.

– Työnantajat ovat kanssamme yksimielisiä. Tässä on niin paljon palkkaepäselvyyksiä, ettei muita vaihtoehtoja olekaan, Keränen sanoo.

Suomen Lujatyö on toiminut Lujatalo oy:n aliurakoitsijana Tuomelan koulun purku-urakassa. Palkkaepäselvyydet johtuivat nimenomaan Tuomelan työmaasta.

Keräsen mukaan työntekijöiltä on palkkasaatavia useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä.

– Minulla on tiedossa, että Lujatyöllä on myös työmaita Uudenmaan alueella. Näillä työmailla palkat on kylläkin maksettu työntekijöille, Keränen toteaa.

Saarto koskee kuitenkin niitäkin työmaita, joissa palkka-asiat ovat kunnossa.

Hämeen Sanomat kertoi perjantaina, että Tuomelan koulun purkutyön pääurakoitsija Lujatalo on irtisanonut Suomen Lujatyön urakan palkkasotkujen takia.

Rakennusliiton mukaan saarto puretaan heti, kun liitto on saanut yhtiöltä tai sen työntekijöiltä selvitykset, että palkat on maksettu työehtosopimuksen mukaisesti. (HäSa)