Kanta-Häme

Rakennusvirheet korjataan Virvelinrannassa

Virvelinrannan vammaispalvelukeskusta koskeva sisäilmaraportti on valmistunut.

Alapohjasta eli kellarikerroksesta on mitattu kahdesta paikasta viiterajan ylittävät mikrobiarvot.

– Alapohjan tarkastusluukut vaihdetaan ja ilmavuotoja, siis tiivistyksiä, korjataan. Lisäksi alipaineistusta ja ilmanvaihtoa on säädetty sekä pintoja putsattu, kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja kertoo.

Vuonna 2010 valmistuneen päivätoimintakeskuksen rakennusvirheet korjataan. Saunaosaston ikkunarakenteet tiivistetään ja rakennuksen ulkopuolella olevan hätäpoistumistien suojaukset uudistetaan.

– Yhtiökokouksessa päätettiin, että 50 000 euron kustannusten ylittyessä loput korjataan lainarahalla.

Hän arvioi remontin kustannusten kipuavan 100 000–200 000 euroa.

Harjuhahto-Madetoja ei usko, että päivätoimintakeskuksen asiakkaille ja työntekijöille tarvittaisiin väistötiloja, sillä suurin remontti tehdään pohjakerrokseen.

Hämeen Sanomille kerrottiin jo aiemmin keväällä, että yksi talon siivistä olisi ollut käyttökiellossa ennen sisäilmaraportin valmistumista.

– Työntekijät päättivät itse pysytellä yhdestä siivestä pois, kun tilanne oli epävarma. Jos väistötiloja kuitenkin tarvitaan, Hämeenlinnan kaupunki etsii sellaiset.

Remonttityöt aloitetaan mahdollisimman nopeasti. Isoin remontti, eli pohjakerroksen korjaus, kilpailutetaan.

Vammaispalvelukeskuksen omistavat Hämeenlinnan kaupunki (40 prosenttia), Eteva-kuntayhtymä (36,67 prosenttia) ja Etevan tytäryhtiö Uudenmaan Vammaispalvelut oy 23,33 prosentin osuudella. HÄSA

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic