Kanta-Häme

Rakentamisen lama antaa Peltosaarelle hengähdysaikaa

Maaliskuussa päästään tarkastelemaan tuoreita piirroksia siitä, millaiseen kuosiin Peltosaari lähtee lähivuosina rakentumaan. Yleissuunnitelma valmistuu teknisen lautakunnan ja kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Tie ensimmäisiin lapionpistoihin on vielä pitkä. Tarvitaan suunnittelutyötä, mutta myös lukuisia neuvonpitoja, joissa pöydän ääressä istutaan eri rakentajien ja rahoittajien kanssa suunnitelmia tutkaillen.

– Peltosaaresta järjestetyn arkkitehtikilpailun voittajaehdotusta on muokattu toteuttamiskelpoiseksi. Yleissuunnitelman pohjalta lähdetään sitten yhdessä rakentajien kanssa suunnittelemaan tarvittavia asemakaavamuutoksia pala palalta, kertoo Riihimäen kaavoituspäällikkö Raija Niemi.

Vielä ei Peltosaareen ole tiedossa yhtään varmaa rakennuskohdetta, mutta Peltosaari-projektin projektipäällikkö Irene Väkevä-Harjula uskoo vakavien neuvottelujen käynnistyvän jo tämän kesän kynnyksellä. Yleissuunnitelma mahdollistaa tosityön alkamisen.

Kaavoituspäällikkö Raija Niemi toivoo, että alueen ilmeen kohentaminen lähtee liikkeelle asematunnelin aukiolta, joka on ristitty työnimellä Aurinkotori.

– Nimi lähtee ajatuksesta, että aukion reunustan pitkän rakennuksen etelänpuoleinen sivu sopii aurinkopaneeleille. Aukio luo uutta ilmettä ja yhdistää asukkaita. (HäSa)

 

Päivän lehti

4.4.2020