fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Makkaraperunat on lähtöisin Perusta, jossa niillä on oma päivä – Hämeenlinnalaisella grillillä voi mennä jopa 80 annosta päivässä

Makkaraperunoista löytyy maininta Suomessa jo vuodelta 1931, mutta nykymuodossa niitä myytiin Suomessa tiettävästi ensimmäistä kertaa Turun Ruisrockissa vuonna 1970. Kanta-Hämeen keskussairaalan ravitsemusterapeutin Lotta Pelkosen mukaan makkaraperunoita on järkevää syödä kerran tai kaksi kuussa.
Perinteisesti makkaraperunat on tehty sahalaitaisista ranskanperunoista, mutta pikaruojaketjuista tikkuperunat ovat siirtyneet myös grilliruoka-annoksiin. Kuva: Tomi Vesaharju

Makkaraperunoista löytyy maininta Suomessa jo vuodelta 1931, mutta nykymuodossa niitä myytiin Suomessa tiettävästi ensimmäistä kertaa Turun Ruisrockissa vuonna 1970. Kanta-Hämeen keskussairaalan ravitsemusterapeutin Lotta Pelkosen mukaan makkaraperunoita on järkevää syödä kerran tai kaksi kuussa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien jutut.

Menot