Kanta-Häme

"Rakkaus on vaikea laji" - Lauri Tähkä kuuntelutti uuden levynsä faneilla

Lauri Tähkä nojaa leukaa nyrkkiinsä. Hän näyttää ehdottoman vilpittömältä.
 
– Kun oma työ joutuu suurennuslasin alle, on se vaativaa, mutta myös ehdottoman kiinnostavaa ja kasvattavaa! Ymmärrän silti hyvin, ettei moni artisti innostu tällaisesta markkinoinnista.
 
Elonkerjuu-yhtyeestä soolouralle pari vuotta sitten siirtynyt artisti julkaisee ensi kuussa toisen sooloalbuminsa Hurmaan. Hämeenlinnassa järjestetyssä tapaamisessa tosifaneille tarjoiltiin viime viikolla tilaisuus tutustua tulevan levyn herkkupaloihin itse artistin johdolla.
 
Ennakkokuuntelutilaisuudessa vielä julkaisemattomat kappaleet pääsivät 30 onnekkaan arvioitavaksi. Lisäksi Tähkä tarjoili kappaleista akustisia versioita sekä raakademoja.
 
Uutta levyä varten artisti teki yhteensä 514 demoa. Tähkän mukaan suunnitelmat eivät useinkaan kestä päivänvaloa, mutta pienelle yleisölle hän päätti uskaltaa avata koko laulunteon prosessin.
 
– Mukana on aamukahdeltakin tehtyjä hyräilyitä melodian päälle, välillä pelkää siansaksaa. Näin minä päiväni vietän, lallatellen!
 
Artistista tulee sarjakuvahahmo
Tulevalta levyltä edellisellä viikolla lohkaistu sinkku Saat syttymään kirvoitti yleisöstä muikeita hymyjä, hyväksyvää nyökytystä ja hytkyviä olkapäitä jo ensisointujen kohdalla.
 
– Ei tällaista voi kokea kuin kerran elämässään, aivan uskomaton artisti, huokaisi Kukkilasta Tähkää tapaamaan saapunut Heidi Kautto.
 
Kauton ystävä Heli Forström on samaa mieltä.
 
– Hänellä on jokaiselle aikaa, vaihdetaan rauhassa kuulumisia ja otetaan valokuvia. Aivan mahtavaa!
 
Faniennakkokuuntelut artisti aloitti jo ennen edellisen Polte-albuminsa julkaisua. Tuhatpäisen yleisön edessä artisti on Tähkän mukaan kuin sarjakuvahahmo, eikä kontaktista yleisön kanssa voi kuin haaveilla.
 
Vastaanotto on ollut ehdottoman positiivista.
 
– Ihmiset ovat nauraneet ja itkeneet. Ne ovat juuri niitä samoja tunteita, joita minäkin olen kokenut tätä levyä tehdessäni.
 
Levy kuin päiväkirja
Uusi levy kertoo, yllätys yllätys, rakkaudesta. Tähkä onkin saanut jo kyllästymiseen saakka vastata kysymyksiin oman rakkauselämänsä tilasta.
 
– Olen minä rakastunut, elämään! Ikää on karttunut jo sen verran, että tiedän, minkälaista on olla rakastunut. Olen kokenut elämässä kaikenlaista, joten uskon, että moni kuuntelija löytää kappaleista samastumispintaa omaan elämään.
 
Hurmaan on Tähkälle erittäin henkilökohtainen levy.
 
– Kaikki ne tarinat jotka biiseissäni kerron, olen kokenut viimeisen kahden vuoden aikana. Se on kuin päiväkirja, joten välillä lavalla saatan joutua liikutuksenkin valtaan.
 
Musiikkiala on Tähkän mukaan raadollinen. Mitä enemmän ja pidempään alalla toimii, sitä vaikeammaksi työ muuttuu.
 
– Ehkä se minun vahvuuteni on se, että minua uskalletaan lähestyä ikään tai yhteiskuntaluokkaan katsomatta. Kai minä myös muutaman kelpo biisin olen onnistunut tekemään. Samoja asioita minun elämässäni tapahtuu kuin muidenkin, olen ihan tavallinen mies. Vaikka aiheet ovat henkilökohtaisia, on oltava rohkeutta avata sydän. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020