Kanta-Häme

Rakkaus tiettyyn automerkkiin syttyy jo nuorena

Hämeenlinnan seudulla voi viikonloppuna nähdä ohi vilahtavia Triumph- ja Standard-merkkisiä autoja.

Triumph Cars Club of Finland -yhdistyksen kesäkokoontuminen pidetään Petäys Resortissa Hattulassa, ja autoja pääsee ihmettelemään myös Ahveniston moottoriradalla lauantaina kello 10–12.

Paikalle on tulossa noin 30 autoa ja tuplaten jäseniä.

– Tämä on meidän vuoden päätapahtuma. Sinne tulee yli kolmasosa meidän jäsenmäärästä, Triumph-kerhon puheenjohtaja Jouni Pöytäkivi kertoo.

Pöytäkiven mukaan viikonlopun ohjelmasta ei haluta tehdä liian tiukkaa, koska tärkeintä on vanhojen tuttujen tapaaminen ja yhdessäolo.

– Porukka tapaa toisensa, kuten on tehty pitkään tehty. Ei tässä ihan nuoria poikia enää olla. Kalustokaan ei hirveästi vaihdu.

Vuosittainen kesätapaaminen on pidetty eri puolilla Suomea. Nyt paikaksi seuloutui Petäys osin siksi, että Pöytäkivi on alunperin Hämeenlinnasta kotoisin. Nykyisin hän asuu Tuusulassa.

 

Mutta mikä Triumpheissa ja Standardeissa kiehtoo?

– Se on nuoruuden peruja. Kun oltiin 18-vuotiaita, niitä sai pilkkahinnalla. Nimenomaan Herald-merkin sai rekisteröityä avoautoksi, eikä sen edullisempaa avoautoa saanut mistään, Pöytäkivi maalailee.

Hänellä itsellään ei avoautoa nuorena ollut, mutta sittemmin kyllä.

– Vähän vanhempana hommasin harrastevehkeen ja siitä lähtien itselläni on ollut yli 20 vuotta jonkinlainen härveli.

Sääennusteet suosivat, jos ja kun taivaalta ei tule vettä.

– Avoautoja on mukana paljon, joten hyvä jos niitä voi ajaa sellaisena, ilman kattoa, Pöytäkivi sanoo.

 

Viime viikonloppuna liikkeellä Kanta-Hämeessä olivat puolestaan Minit, jotka kokoontuivat Liesjärven kansallispuistoon Tammelaan. Suomalaisten lisäksi mukana oli myös norjalaisia, ruotsalaisia ja venäläisiä Mini-kuskeja.

– Yhdistävä tekijä ihmisille on muun muassa se, että monen perheessä on lapsena ollut Mini. Monet ovat myös ajaneet merkillä kilpaa, tapahtuman organisoinut Erkki Wirkola kertoo.

Paikalla oli kaikkiaan 135 Miniä, joista sata klassikkomalleja. Ohjelmassa oli muun muassa pohjolan komeimman Minin äänestys, jonka voitto meni pickupille Norjaan.

Pohjoismainen tapahtuma on Suomessa noin viiden vuoden välein.