Kanta-Häme

Rampin kaistat hämmentävät

Hämeenlinna

Aiempi kulkusuunta Kauppakeskus Linnan pysäköintialueelle oli monien mielestä helpompi. Nyt tulijoiden ja lähtijöiden kaistat risteävät Hallituskadulla aiheuttaen törmäysriskin.

Linnan pysäköintialueesta vastaa nykyisin Q-Park. Se muutti parkkipaikan rampin kaistojen ajosuuntaa. Katolle ajetaan muun liikenteen mukaisesti oikeaa kaistaa ja alas tullaan vasenta. Muutos astui voimaan viime perjantaina.

– Luin Facebookista, että rampin ajosuunta vaihtuu. Pelotti, että joku ajaa kolarin tai aiheutan sen itse, kertoo Q-parkin asiakas Riitta Koskinen.

Koskinen on pysäköinyt Linnan katolle jo kolmisen vuotta. Hänellä on kuukausikortti pysäköintiä varten. Aiemmin hän on pulittanut siitä 60 euroa kuussa, mutta hinta nousi nyt 74 euroon.

PUOLI TUNTIA pysäköintiä maksaa 50 senttiä, tunti euron ja niin edelleen. Pitkäaikainen pysäköinti tulee halvemmaksi. Viidestä tunnista kahteentoista tuntiin summa on aina sama viisi euroa.

Kattoparkkiin ovat ilmestyneet uudet kyltit, jotka kertovat 24 tunnin pysäköinninvalvonnasta. Automaatti löytyy hissin luota, ja sen ympärillä häärii hämmästeleviä asiakkaita. EasyPark-lipukkeen ostaminen ei ole kaikille tuttua. Riitta Koskinen on huomannut parkkialueella muitakin muutoksia.

– Huomioni kiinnittyi siihen, että näin yhdessä autossa pysäköintiluvan, jota en ole ennen täällä nähnyt, Koskinen kertoo.

Kyseessä olikin uusi kausikortti niille, jotka haluavat vuokrata parkkitilaa pidemmäksi aikaa. Koskinen tuumaa, että hänenkin on nyt hankittava samanlainen.

UUDET KAISTAJÄRJESTELYT tuottavat ainakin parkkialueen vanhoille asiakkaille hankaluuksia.

– Aika usein ihmiset peruuttavat ramppia alas. Tässähän sitä totutellaan. Nyt kun ei ole puomeja, niin systeemi on sillä lailla selkeä, toteaa Olli Laine. Hän pysäköi Linnan katolle lähes päivittäin.

Samaan aikaan eräs auto kurvaa ylös parkkipaikalle väärää kaistaa pitkin.

Q-Parkin myynti- ja markkinointipäällikön Marek Darkowskin mukaan paluu vanhaan malliin ei ole tarpeen. Hän sanoo, ettei muutos ollut välttämätön, mutta kaistojen loogisuus helpottanee satunnaisten asiakkaitten perille pääsyä.

Darkowskin mielestä pysäköintialueen ramppi on hyvin kyltitetty. Hän uskoo, että yllätyksiä silti sattuu vielä parin kuukauden ajan.

– Olen kuullut joidenkin sanovan, että tästä voi aiheutua ruuhkaa, mutta jos siinä yksi auto menee kerran minuutissa, niin ei sillä koko Hämeenlinnaa tukita, Darkowski naurahtaa.

Päivän lehti

14.8.2020