fbpx
Kanta-Häme

Ranne kommentoi blogissaan: "Hyvä, että tutkitaan"

Kaupunginvaltuutettu Lulu Ranne kommentoi blogissaan poliisin päätöstä käynnistää Ranteen toimista esitutkinta. Poliisi teki päätöksen kuultuaan asiassa syyttäjää. Syytäjän mukaan Ranteen kohdalla ns. “syytä epäillä” -kynnys ylittyy. Epäily on siis syyllistyminen virheellisen menettelyyn luottamustoimessa.

Blogissaan Ranne kirjoittaa, että hyvä, että tutkitaan.

– Tuleepahan selvitettyä perusteellisesti ja myös todistettua, etten ole rikollinen. Hyvä näin, sillä sitten ei ainakaan jää mitään jossittelun varaan. Menee vain vaikeimman kautta.

Ranne jatkaa, että valtuuston päätös hyllyttämisestä on mielenkiintoinen.

– Kuntalaki siis edellyttää toimenpiteiden aloittamiselle ja luottamustoimista hyllyttämiselle ”todennäköisiä syitä”. Tämä tarkoittaa sitä, että kynnys aloittaa toimenpiteet on yhtä korkea kuin syyttäjällä syytteen noston kohdalla. Näytön rikoksesta on oltava todella vakuuttava. Kuntalain edellyttämät syyt ovat myös korkeampia kuin esim. rikostutkinnan aloittamiseen riittävä ”syytä epäillä”.

Ranne kertoo blogissaan, että kaupungille ei ole toimitettu mitään aineistoa, jonka perusteella hänet voitaisiin todennäköisin perustein todeta syyllistyneen rikokseen tai laiminlyöneen velvollisuuksiaan.

– Myöskään mitään aineistoa, jonka perusteella voitaisiin todeta, että kyseessä on ilmeinen virkarikos, ei ole esitetty, koska sellaistakaan ei ole olemassa, Olen toiminut kaikessa päätöksenteossa kaupunkilaisten edun mukaisesti ja noudattanut lakeja.

Ranne totetaan blogikirjoituksensa lopuksi:

– Odotellaan rauhassa. Lopussa kiitos seisoo.

Menot