Kanta-Häme

Ranne teki jo toisen tutkintapyynnön Kiemungista

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps.) ilmoitti keskiviikkona tehneensä poliisille tutkintapyynnön kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Iisakki Kiemungin (sd.) lehtihaastattelussa lausumista asioista.

Ranteen tiedotteen mukaan hänen asianajajansa on jättänyt poliisille tutkintapyynnön koskien mahdollista kunnianloukkausta ja/tai yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämistä.

Tutkintapyyntö koskee lokakuun alussa Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa julkaistua Iisakki Kiemungin haastattelua, sekä Kiemungin omalla Facebook-sivulla ja blogissa käymää keskustelua. Kiemunki nosti lehdessä ja verkossa esiin Ranteen alaikäisten lasten elatusmaksuja koskevan oikeudenkäynnin.

Ranteen mukaan kirjoitukset loukkaavat hänen itsensä ja lastensa oikeuksia ja yksityisyyttä. Ranteen mukaan elatusmaksutapaus ei liity poliittiseen toimintaan, eikä sen käsittelyllä julkisuudessa ole yhteiskunnallista merkitystä.

Ranne on tehnyt aiemmin myös toisen tutkintapyynnön Kiemungista. Se liittyy Kiemungin esittämään epäilyyn mahdollisesta tietovuodosta Sunny Car Centerin taloustietojen käsittelyn yhteydessä kaupunginhallituksessa. (HäSa)

Menot