Kanta-Häme

Rantalahden leirikeskus palautuu seurakunnalle

Janakkalan seurakunta ottaa Rantalahden leirikeskuksen takaisin omaan käyttöönsä. Leirikeskus on ollut vuodesta 2002 lähtien ollut vuokrattuna ulkopuoliselle yrittäjälle.

Seurakunta alkoi pohtia Rantalahden käyttöä, kun nykyinen vuokralainen ilmoitti irtisanovansa sopimuksen ensi elokuun lopussa. Leirikeskus on ollut tällä yrittäjällä vuodesta 2009.

”Seurakunnan näköistä” toimintaa

Seurakunta on koko ajan käyttänyt leirikeskusta, mutta Rantalahden yrittäjä on vuokrannut sitä myös ulkopuolisten käyttöön. Myös seurakunta itse aikoo vuokrata tiloja ulkopuolisille silloin, kun sillä ei ole niille omaa käyttöä.

– Tarkoitus olisi, että siellä olisi nykyistä enemmän seurakunnan näköistä toimintaa, sanoo seurakunnan talouspäällikkö Arja Virtanen.

Seurakunnan eri työmuodot voivat ensi syksystä alkaen käyttää leirikeskusta aiempaa monipuolisemmin ja laajemmin.

Yhtenä syynä leirikeskuksen takaisinottoon on sekin, että nykyisessä taloustilanteessa voisi olla melko vaikeaa löytää uutta yrittäjää Rantalahteen.

Työntekijöitä palkataan

Seurakunta aikoo palkata leirikeskukseen ensi syyskuun alusta yhden päätoimisen työntekijän. Lisäksi määräaikaisia palkataan tarpeen mukaan.

– Tästä tehdään tarkemmat suunnitelmat ensi vuonna, Virtanen sanoo.

Kiinteistön korjauksesta ja huollosta sekä muun muassa nurmikon leikkauksista on tähänkin asti vastannut seurakunta.

Rantalahden leirikeskus sijaitsee Janakkalan kirkon lähellä Kuotolanjärven rannalla. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020