Kanta-Häme

Räppäri heittää voltit myöhemmin

Lopella kasvanut ja Hämeenlinnaan asettunut räppäri, musiikintekijä Mikke Neuvonen allekirjoitti keskiviikkona elämänsä ensimmäisen levytyssopimuksen musiikkijätti Warner Music Finlandin kanssa. Sopimuksen hän teki yhdessä PistePiste -artistinimellä tunnetun Harri Arhion kanssa.

Miltä nyt tuntuu, Mikke Neuvonen?

– On sellainen fiilis, että nyt on yksi maaliviiva ylitetty tässä hommassa. Musiikkia on tehty pitkään, ja aina sitä on yritetty viedä eteenpäin. Olen aikaisemmin tehnyt enemmän säveltäjän hommia, mutta löimme artistipuolella PistePisteen kanssa bändiprojektin kasaan. Ensimmäinen julkaisu tulee Warnerin kautta. Ei voi muuta sanoa, kuin että fiilis on hyvä ja sopimus antaa uskoa tähän touhuun.

Minkälaisen sopimuksen kirjoititte?

– Sopimus ei ole aivan perinteinen, vaan julkaisemme ainoastaan sinkkuja. Musiikkimarkkinat ovat muuttuneet siten, että aivan kaikki eivät enää tee albumeita. Teemme siis sinkkuja ja panostamme jokaiseen biisiin täysillä.

Minkälainen työnjakonne on?

– Harri hoitaa biisien aiheet ja kertosäkeet ja minä sävellän musiikin suurimmaksi osaksi. Molemmat räppäämme ja laulamme.

Millaista musiikkia on luvassa?

– Musiikki on pop/räp-painotteista, radiokamaa pitkälti. Biisit tehdään suomeksi.

Milloin ensimmäinen sinkku näkee päivänvalon?

– Ensimmäinen sinkku on masterointia vaille valmis. Warnerin kanssa palaveeraamme vielä promoista, mutta uskoisin, että se julkaistaan kesän aikana.

Millainen biisi ensijulkaisunne on?

– Nimeä en voi vielä paljastaa, mutta sanotaan, että biisi on hyvin energinen. Siinä on kuulemma mukaansatempaava fiilis, ja ehkä se kesän auringon myötä tuottaa huolettoman fiiliksen.

Voisiko siitä syntyä ensi kesän kesäbiisi?

– Muilta on kuultu, että biisi on hyvä ja potentiaalinen, mutta eipä tässä vielä viitsi alkaa voltteja hyppimään – katsotaan ensin, mitä kansa tykkää.

Minkälaisia muita projekteja sinulla on tämän lisäksi meneillään?

– Vielä en uskalla paljastaa nimiä, mutta sävellän Suomen eturivin artisteille musiikkia, osalle myös sanoitan. Yritän kuitenkin keskittyä pääasiassa omaan projektiini. Kesällä emme keikkaile, tosin voi olla, että joillekin isommille festivaalikeikoille saatamme lähteä. Ajatuksena on, että nyt keskitymme biisien tekemiseen ja keikkoja katsellaan vasta syksyllä.

Millainen on hyvä kesäbiisi ja onko omaa suosikkia?

– Hyvässä kesäbiisissä täytyy olla kaikki kunnossa: hyvät sanat ja meininki muutenkin kunnossa, tuotanto hyvää. Jos joku pitää nostaa, niin viime kesänä ollut Valovuoden Aurinkokuningatar oli aika paljon soitossa. Se oli bändin ensimmäinen sinkku ja myi jo kultaa. Luultavasti kesällä menee platinaraja rikki.

Miten sopimusta on tarkoitus juhlia?

– Kyllä sitä varmasti jossain vaiheessa juhlistetaan jollain tavalla läheisten kanssa. Ensin käydään kavereiden kanssa fiilistelemässä. HÄSA

Päivän lehti

8.7.2020