Kanta-Häme

Räsänen keskittyy Hämeen asioihin

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) luopuu puolueensa puheenjohtajan tehtävästä. Hänen seuraajansa valitaan Savonlinnan puoluekokouksessa elokuun lopussa.

– Ilmoitin ennen vaaleja, että harkitsen asemaani kesäkuun alussa ja nyt on sen aika. Tavoitteina olivat vaalivoitto ja paikka hallituksessa. Ne jäivät saavuttamatta, joten nyt kannan vastuuni.

Omalta puolueväeltään Räsänen kertoo saaneensa myönteistäkin palautetta.

– Minua on pyydetty myös jatkamaan.

Räsänen sanoo jatkavansa innokkaasti kansanedustajana ja lisäksi niissä tehtävissä, joita puolue hänelle osoittaa. Puheenjohtajana ja sisäministerinä hän on joutunut hoitamaan korostetusti koko maan asioita. Nyt aikaa riittää paremmin myös maakunnalle.

– Nyt minulla on tilaisuus paneutua toden teolla Hämeen asioihin kuten liikenne- ja elinkeinopolitiikkaan, eli tehdä juuri sitä tehtävää, mihin minut on eduskuntaan valittu. Uskon, että verkostoistani on siinä hyötyä.

Räsänen vakuuttaa, ettei hänellä ole huono omatunto mistään tekemästään ratkaisusta.

– Olen edelleen kaikkien ratkaisujeni takana. Ne ovat kaikki olleet täysin perusteltuja.

Räsänen uskoo, ettei välttämättä ole mitään yksittäistä asiaa, josta suomalaiset hänet muistaisivat.

– Sisäministerinä olen ajanut näkyvästi poliisihallinnon uudistuksia ja saanut ne myös läpi.

Räsänen tunnustaa osuutensa keskustelussa, joka käytiin ennen tasa-arvoiseen avioliittolakiin johtanutta kansalaisaloitetta.

– Olen alun perinkin lähtenyt politiikkaa perustelemaan kristillisiä arvoja ja sitä aion myös jatkaa.

Uuden hallituksen ohjelmaa Päivi Räsänen kehuu vuolaasti.

– Sehän on kuin suoraan meidän ohjelmamme, Räsänen kuvailee ja lupaa tukea muun muassa yhteiskuntasopimukselle ja Juha Sipilän (kesk.) hallituksen yrittäjyys-, maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikalle.

Oppositiorooliaan kristillisdemokraatit tuovat Räsäsen mukaan esiin ainakin perhepolitiikassa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta puolustaessaan.

– Olemme oppositiossa, mutta uskon, että erotumme siinä asemassa rakentavana ja rehellisenä puolueena.

Kymmeneen puheenjohtajavuoteensa Päivi Räsänen on erittäin tyytyväinen, vaikka myöntääkin, että viimeksi kuluneet neljä vuotta hallituksessa ovat olleet raskaita.

– Kristillisdemokraatit on edelleen vahvasti arvopuolue, mutta on kehittynyt myös yleispuolueena. Hallituksessa olemme pystyneet vahvasti vaikuttamaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Esimerkkinä tuloksista Räsänen mainitsee lasten kotihoidon tuen, jota kristillisdemokraatit on hänen mukaansa Kataisen ja Stubbin hallituksissa ainoana puolueena puolustanut.

Seuraajansa valintaan Räsänen ei ota kantaa, vaan vetoaa, että puolueen kaikki kansanedustajat lähtisivät tavoittelemaan paikkaa. Hän lupaa joka tapauksessa tukensa uudelle puheenjohtajalle. Tehtävään on ollut vahvimmin esillä kansanedustaja Sari Essayah.

– Hän on erittäin hyvä ehdokas, mutta niin on myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman. Lisäksi eduskuntaryhmässä on uusia valovoimaisia kansanedustajia. HÄSA

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic