Kanta-Häme

Päivi Räsänen kommentoi blogikirjoitustaan: "Olen päätynyt siihen, että jatkan kirkon jäsenenä"

Räsäsen mukaan kirkko toimii Raamatun oppien vastaisesti tukiessaan Helsinki Pridea
Päivi Räsäsen (kd.) mielestä kirkossa on tehty Raamatun oppien vastaisia valintoja. Kuva: Pekka Rautiainen
Päivi Räsäsen (kd.) mielestä kirkossa on tehty Raamatun oppien vastaisia valintoja. Kuva: Pekka Rautiainen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo harkinneensa luterilaisesta kirkosta eroamista.

– Tämä on kysymys, jota olen joutunut pohtimaan vakavammin kuin koskaan aikaisemmin, Räsänen kertoo.

Syynä on se, että kirkossa on Räsänen mielestä tehty Raamatun oppien vastaisia valintoja, kuten ryhtyminen Helsinki Pride -yhteisön viralliseksi kumppaniksi.

– Olen päätynyt siihen, että jatkan kirkon jäsenenä. Koen, että parempi vaihtoehto eroamiselle minun osaltani on se, että herättelen kirkon toimijoita. Yritän aktiivisesti omalta paikaltani olla vaikuttamassa kirkon suuntaan.

– En todellakaan toivo, että kirkon kaikkein aktiivisimmat jäsenet lähtisivät kirkosta ulos. Tämä riippuu paljon kirkon tekemistä ratkaisuista.

 

Lue myös: Arkkipiispa Tapio Luoma vastasi kirkosta eroamisella uhanneelle Päivi Räsäselle: “Kirkon sanoma kuuluu kaikille”

Lue myös: Kirkosta eroamiset kiihtyivät taas – Syynä Päivi Räsäsen blogikirjoitus

 

Osasyyksi eroamispohdinnoilleen Räsänen kertoo sen, että kuullut paljon ihmisistä, jotka tähän ratkaisuun ovat päätyneet. Esimerkiksi Riihimäen kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston jäsen Kaarlo Saxell ilmoitti viime viikolla eroavansa kirkosta.

– Hänen perustelunsa olivat pysäyttäviä. Hän koki, ettei enää voinut kuulua kirkkoon, joka tietoisesti tekee Raamatun oppien vastaisia valintoja, Räsänen sanoo.

Räsänen itse ei ole tutkinut mahdollisuuksia liittyä mihinkään muuhun kirkkokuntaan.

 

Räsänen on kritisoinut muun muassa Twitterissä kirkon valintaa tukea Helsinki Pridea. Maanantaina Räsänen twiittasi, että pridessa häpeä ja synti on nostettu ylpeyden aiheeksi.


Helsinki Priden tukijaksi lähtemisestä päätöksen teki Kirkkohallituksen johtoryhmä. Myös arkkipiispa on päätöksen takana, kirkko vastasi Twitterissä aiheesta käytävään keskusteluun.

Tiistaina Räsänen kohautti kirjoittamalla avoimen kirjeen arkkipiispa Tapio Luomalle. Kirjeessä Räsänen ilmaisee surunsa sille, että arkkipiispa on antanut hyväksyntänsä kirkon Pride-yhteistyölle ja käy pohdintaa, mihin vetäisi rajan sille, ettei voisi enää pitää kirkkoa henkisenä kotina.

– Lähtemällä mukaan pride-ideologiaan kirkko osoittaa hyväksyntänsä suhteille ja teoille, joista Raamattu vakavasti varoittaa. Samaa sukupuolta olevien suhteiden hyväksyminen on tuomittavaa, Räsänen linjaa. HÄSA

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic