Kanta-Häme

Räsänen vaatii lakia uskomushoidoille

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kiirehtii uskomushoitoja koskevan lainsäädännön laatimista. Mallia voisi hänen mukaansa ottaa Ruotsin lainsäädännöstä, jossa uskomushoitoja ei voida käyttää pikkulasten ja vakavien sairauksien hoitoon. Hallitusohjelman mukaan vaihtoehtohoitoihin liittyvää lainsäädäntöä jatkovalmistellaan tavoitteena potilasturvallisuuden parantaminen.

– Kun kyseessä on vakava sairaus, tulee lainsäädännön sallia vain vaikuttaviksi ja riittävän turvallisiksi osoitetut hoitomuodot, Räsänen totesi sunnuntaina puhuessaan Tammelassa Hakkapeliittapäivillä.

Räsänen korosti, että sairaita ihmisiä tulee suojata uskomushoitojen haitoilta ja ongelmilta lainsäädännöllä. Virallisten terveydenhuollon tarjoamien hoitomuotojen ja uskomushoitojen tulee erottua toisistaan selkeästi markkinoinnissa ja hoitoon hakeutuessa. Epäasialliseen ja laittomaan toimintaan tulee voida puuttua tehokkaasti ja turvata oikeudet hyvään ja turvalliseen hoitoon.

Räsänen kiitti 35. kerran järjestettyjä Hakkapeliittapäiviä yhteisöllisyyden vahvistamisesta.

Räsänen totesi, että yhteisöllisyyden ja paikallisuuden merkitys on lisääntynyt ja sitä arvostetaan pitkän yksilöllisyyttä korostavan kauden jälkeen. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020