Kanta-Häme

Raskaan liikenteen valvontaviikko paljasti satoja rikkeitä - Hämeessä löytyi kolme etsintäkuulutettuakin

14 ajoneuvoa pysäytettiin kokonaan, 50 sai sakkoja huonosti kiinnitetystä kuormasta.
Aihekuva.

Poliisin viime viikolla tekemä raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti puutteita niin kuljettajien lepoaikojen noudattamisessa kuin ajoneuvokalustossakin.

Ajo- ja lepoaikarikkeitä todettiin 250 kappaletta, joka on 67 tapausta enemmän kuin vastaavalla valvontajaksolla vuonna 2017. Lisäksi ajopiirturirikkomuksia todettiin 74.

Viikon aikana poliisi kirjasi 101 seuraamusta ajoneuvojen epäkuntoisuuden takia ja 14 tapauksessa ajoneuvon matkanteko keskeytettiin vakavien puutteiden vuoksi. 50 kuljettajaa sai sakkoja kuorman huonosta kiinnittämisestä.

Valvontaviikon aikana tarkastettiin yhteensä 1718 raskasta ajoneuvoa. Näistä kotimaisia tavaraliikenteen ajoneuvoja oli 1 366, ulkomaisia 335 sekä 16 linja-autoa.

 

Hämeen poliisi tarkasti viikon aikana 162 ajoneuvoa, joista 29 oli ulkomaalaisia. Myös Hämeessä eniten huomautettavaa löytyi työ- ja lepoaikojen noudattamisessa sekä ajopiirturin käytössä.

Epäkuntoisia ajoneuvoja Hämeessä tavattiin 19, joista kolmen huonokuntoisimman matkanteko loppui kokonaan.

Kuorma oli puutteellisesti varmistettu 8 kuljetuksessa.

Kolmelta kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus ja yhden kuljetuksen asiakirjoissa oli puutteita. Lisäksi valvonnassa jäi kiinni kolme etsintäkuulutettua henkilöä. HäSa

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

27.1.2020