Kanta-Häme

Raskas Joulu yhdistää Tarja Turusen rakkaudet - Mutta mikä on hänen suosikkijoululaulunsa?

Suosittu kiertue on kasvanut vuosi vuodelta, ja nyt tehdään areenakeikkoja.
Tarja Turunen on toista kertaa mukana Raskasta Joulua -kiertueella. Joululaulujen ja heavymusiikin yhdistelmä on hänelle rakas.

Areenamittoihin kasvanut Raskasta Joulua -kiertue järjestetään tänä syksynä 14. kerran. Nyt toista kertaa mukana on Nightwish-yhtyeen laulusolistina maailmanmaineeseen ampaissut Tarja Turunen.

Turunen esiintyy nykyisin pääosin ulkomailla, mutta Raskasta Joulua tuo hänet synnyinmaan estradeille.

– Viime vuonna olin mukana neljällä keikalla, nyt esiintymisiä on 15, Turunen kertoi ennen kiertuetta puhelimitse Espanjasta.

Hän latasi siellä akkujaan loppuvuoden konserttisumaa varten. Raskasta Joulua on hänelle erittäin mieluinen kiertue, sillä siinä yhdistyvät hänen kaksi suurta rakkauttaan, joululaulut ja heavymusiikki.

– Olen jouluihminen ja tykkään laulaa joululauluja. Tätä kiertuetta varten lauluista on tehty upeat, mahtipontiset ja samalla liikuttavat sovitukset. Rima on pidetty korkealla, ja siitä kertoo myös suosion kasvu. Ensimmäisinä vuosina Raskasta Joulua esitettiin pienissä kuppiloissa ja nyt järjestetään areenakonsertteja.

Takana kiireinen vuosi

Raskasta Joulua -kiertueella on yhteensä 30 konserttia, joista Turunen on mukana puolessa, muun muassa Hämeenlinnan konsertissa sunnuntaina.

Tarja Turusella on takanaan kiireinen vuosi. Syksyn aikana hän on kiertänyt Eurooppaa Stratovariuksen kanssa. Hän on myös säveltänyt musiikkia omaa rockalbumiaan varten.

– Ensi vuoden puolella alan kirjoittaa lyriikoita ja jos hyvin käy, levy voisi ilmestyä ensi syksynä, hän suunnittelee.

Turunen suunnittelee myös laajentavansa klassisen musiikin ohjelmistoaan, sillä se on hänen varsinainen ensirakkautensa.

– Tekee hyvää palata välillä juurilleen. Mutta se vaatii huolellista valmistautumista, etenkin kun olen luonteeltani perfektionisti.

Perhejoulua vietetään Espanjassa

Turunen perheineen asuu nykyisin Espanjassa. Tytär Naomi on aloittanut koulunkäynnin englanninkielisessä koulussa, ja Turusen puoliso Marcelo Cabuli on tällä hetkellä tyttären kanssa koti-isänä.

– Hän toimii edelleen myös managerinani, mutta kiertueilla perhe ei nyt ole Naomin koulun takia mukana. Se on ihan hyvä järjestely, mutta minulla on totta kai kiertueilla heitä hirveä ikävä. Onneksi on videopuhelut, Turunen sanoo.

Kiertueet saattavat olla rankkoja, mutta eivät laulamisen vaan kaiken muun takia.

– On kiirettä ja huonosti nukuttuja öitä. Mutta laulaminen ei väsytä koskaan!

Raskasta Joulua -kiertueen lisäksi Turusen loppuvuoden ohjelmassa on kuuden joulukonsertin kierros Tsekinmaalla ja Venäjällä.

Sen jälkeen hän pääsee perhejoulun viettoon, sillä hänen isänsä lentää Suomesta Espanjaan ja appivanhemmat saapuvat paikalle Argentiinasta.

Suomalaisista joululauluista Tarja Turunen nimeää itselleen rakkaimmaksi Varpunen jouluaamuna -kappaleen. Raskasta Joulua -kiertueella hän ei kuitenkaan esitä sitä, sillä se on sovitettu miesäänelle.

Kiertueen kokoonpano vaihtelee

Espanjankielisistä joululauluista hänen suosikkinsa on José Felicianon tunnetuksi tekemä, svengaava Feliz Navidad, jonka hän on itsekin levyttänyt.

Raskasta joulua -kiertue käynnistyi tänä vuonna Lahdesta 16. marraskuuta. Kiertueen keikoilla esiintyjien kokoonpano vaihtelee jonkin verran. Mukana on kotimaan tähtien lisäksi myös ulkomaalaisvahvistuksia.

Hämeenlinnassa Raskasta Joulua -konsertti järjestetään sunnuntaina 25. marraskuuta kello 19 Ritari-areenassa. Konsertissa esiintyvät Tarja Turunen, JP Leppäluoto (Charon, Dark Sarah), Tony Kakko (Sonata Arctica) ja Antti Railio. HÄSA

 

 

Päivän lehti

3.8.2020