Kanta-Häme

Rastikankaalla yritystontteja myös Turengintien varteen

Rastikankaan yritysalueen laajennusosa tarjoaa uutta rakennusoikeutta lähes 90 000 neliömetriä. Uusia tontteja alueelle on tulossa 17. Lisäksi kaava-alueeseen kuuluu seitsemän tonttia, joiden kaavaa muutetaan.

Tonttien koot ja määrät eivät ole kiveen hakattuja. Kahdessa korttelissa on tontteja, joita voidaan tarvittaessa jakaa myöhemmin pienemmiksi yksiköiksi. Yhdessä korttelissa taas voidaan tarvittaessa muodostaa iso, yli neljän hehtaarin tontti esimerkiksi logistiikkayritystä varten.

Mahdollisesti 350 työpaikkaa

Kaava-alueen suurin tontti on 4,5 hehtaaria. Muiden tonttien koko vaihtelee lähes 0,45 hehtaarista runsaaseen 1,5 hehtaariin.

Mikäli kaikki laajennusosan tontit rakennetaan, alue saattaa tulevaisuudessa tarjota noin 350 työpaikkaa.

Laajennusosan kaavasuunnittelu alkaa olla nyt loppusuoralla. Tekninen lautakunta käsitteli kaavaehdotusta viimeisen kerran tiistaina. Seuraavaksi kaava menee kunnanhallitukseen, ja lopullisesti siitä päättää valtuusto ensi vuoden puolella.

Uusi asemakaava-alue sijoittuu Rastikaaren ja Turengintien väliin. Lännessä se rajoittuu pieneltä osin Siankärsäntiehen ja idässä Rastikankaantiehen.

Osa tonteista sijoittuu lähelle Turengintietä, joten yrityksillä on mahdollisuus saada toimitilaa näkyvälle paikalle. Kulku tonteille ei onnistu suoraan Turengintieltä, vaan ajo on Rastikankaantien liittymän kautta.

Paloasemallekin varaus

Rastikankaalle tulee varaus myös paloaseman tontille. Kanta-Hämeen pelastuslaitos on tehnyt tarveselvityksen paloaseman rakentamisesta Rastikankaalle. Janakkalan kunta ei ole tehnyt päätöstä aseman rakentamisesta.

Mikäli paloasemahanke ei toteudu, varatulle 1,3 hehtaarin tontille voidaan rakentaa jotakin muuta.

Kyteristä tontteja ensi syksynä

Tekninen lautakunta käsitteli tiistaina myös Kyteri 1 -asuinalueen kaavaesityksen. Valmistelu ei ole tuonut muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin. Kyterin kaava saataneen valtuuston päätettäväksi tammikuussa.

Kyterin alueelle Lammintien varteen kaavoitetaan noin 30 omakotitonttia sekä muutama pari- ja rivitalo. Alueelle tulee tontti myös uutta vanhusten palvelutaloa varten.

– Alueen kunnallistekniikka rakennetaan osittain ensi kesänä, joten kunta voi alkaa luovuttaa tontteja rakentajille syksyllä, kertoo kaavoitusarkkitehti Leena Turkka. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic