Kanta-Häme

Rattijuopot ja onnettomuudet piinasivat joulun pyhiä Kanta-Hämeessä

Joulun aika meni Kanta-Hämeessä kohtalaisen rauhallisesti. Hämeen poliisilaitoksen mukaan joulu- ja tapaninpäivä olivat hiljaisia, mutta aattona ja aatonaattona työtä vielä riitti.

Varsinkin voimakas lumipyry näkyi liikenneonnettomuuksina Etelä-Suomessa jouluaattona.

Tolppaa päin ja karkuun

Jouluaaton aattona Rapamäen päällä noin 30-vuotias mies kolaroi autollaan katuvalotolppaa päin. Mies oli ajanut Jukolasta keskustaan päin.

Kuljettaja oli poistunut paikalta, ennen kuin poliisi oli saapunut onnettomuuspaikalle. Auto oli jäänyt niille sijoilleen jalkakäytävän ja ajokaistan väliin. Auto oli vielä paikallaan perjantai-iltapäivänä.

Kuljettaja löydettiin myöhemmin kotoaan, ja hänen hallustaan löytyi myös huumeiksi luokiteltavia aineita. Lisäksi mies oli jo valmiiksi ajokiellossa.

Miestä epäillään huumausainerikoksesta, ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Aaton pyry aiheutti onnettomuuksia

Jouluaattoyönä hämäläisiä poliiseja työllistivät kotihälytykset etenkin Lahden seudulla. Kanta-Hämeessä sen sijaan jouluaattona työllistivät sankka lumipyry sekä rattijuopot.

Jouluaattona Helsingin ja Tampereen välisellä moottoritiellä sattui iltapäivällä kello neljäntoista aikaan ketjukolari. Viisi autoa törmäsi Janakkalan kohdalla toisiinsa, ja onnettomuudessa loukkaantui kolme.

Kaikkiaan onnettomuuksia kirjattiin Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan aattoiltapäivänä kuusi. Runsaan lumisateen takia ainoastaan moottoritien toinen kaista oli ajokuntoinen.

Aattoiltana Hämeenlinnassa ja Riihimäellä poliisi sai kiinni myös muutaman rattijuopumuksesta epäillyn.

Noin 50-vuotias mies oli törmännyt valopylvääseen, ja hän puhalsi alkometriin onnettomuuden jälkeen 0,7 promillea.

Riihimäellä poliisi puolestaan pysäytti noin 50-vuotiaan naisen, joka puhalsi alkometriin 2,12 promillen lukemat. Nainen oli myös ottanut auton ilman omistajan lupaa, mutta omistaja ei nostanut asiasta syytettä.

Naisella ei myöskään ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Jouluyönä rähistiin Forssassa

Joulupäivän vastaisena yönä virkavallalla riitti vielä tehtäviä. Puolen yön aikaan poliisi joutui Forssassa menemään väliin tappeluun, joka sattui ravintolan edustalla.

Kolme 20–30-vuotiasta miestä tappeli ja paini maassa, kun poliisi saapui paikalla keskeyttämään tappelun. Riidasta kirjattiin kaksi pahoinpitelyä, jota vielä selvitetään.

Puoli viiden aikaan aamuyöllä Hämeenlinnassa poliisipartio pysäytti noin 30-vuotiaan miehen kuljettaman auton. Kuljettaja puhalsi alkometriin 1,65 promillen lukemat, ja hänet vietiin poliisiasemalle.

Turvallisuustarkastuksessa mies vastusti vielä poliisia voimakkaasti, mistä seurasi törkeän rattijuopumusepäilyn lisäksi vielä epäily haitanteosta virkamiehelle.

Muuten joulupäivä sujui poliisin mukaan poikkeuksellisen rauhallisesti. Tehtäviä oli poliisin mukaan puolet tavanomaisesta pyhäpäivästä, ja sama henki jatkui vielä tapaninpäivänä.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos vahvistaa, että tapaninpäivä on ollut maakunnassa hiljainen.

Poliisi odottaa, että viikonloppu tuo mukanaan tavanomaisen vilkkauden. (HäSa)