Kanta-Häme

Rattijuoppo törmäsi suojatiellä lastenrattaisiin

Rattaissa ollut lapsi putosi ajoradalle ja loukkaantui lievästi, kun henkilöauto törmäsi suojatietä ylittävän naisen työntämiin lastenrattaisiin Riihimäen keskustassa Hämeenkadun ja Valtakadun risteyksessä perjantaina kello 16.30 aikoihin. Törmäyksen voimasta rattaat lensivät vastakkaisen ajokaistan yli tienpenkalle, jolloin lapsi putosi ajoradalle.

Autoa kuljettanut 85-vuotias mies pysähtyi hetkeksi paikalle, mutta jatkoi hetken kuluttua matkaansa jäämättä selvittämään asiaa.

Tapahtumapaikalle tulleet sivulliset olivat saaneet ajoneuvon rekisterinumeron muistiin ja poliisi tavoitti auton ja sen kuljettajan rekisterinumeron avulla kuljettajan kotiosoitteesta.

Mies myönsi ajaneensa autoa ja törmänneensä suojatiellä lastenrattaisiin, mutta ei osannut kertoa syytä paikalta poistumiselle.

Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1.78 promillea. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta ja liikennepaosta.

Lapsi kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Alustavien tietojen mukaan hän loukkaantui lievästi onnettomuudessa. (HäSa)

Menot