Kanta-Häme

Rattijuopumukset ja pahoinpitelyt työllistivät Hämeen poliisia

Hämeen poliisia työllisti vappuna pahoinpitelyt ja rattijuopumukset. Päihtyneiden säilössä majoittui perjantain ja maanantain välisenä aikana Lahdessa 24 henkilöä ja Hämeenlinnassa 13 henkilöä.

Sunnuntaina iltapäivällä poliisin puhallusratsiaan Lopen Läyliäisissä ajoi pakettiautolla 35-vuotias mies. Hän puhalsi rattijuopumusta osoittavat lukemat. Tarkkuusalkometrikokeen ja kuulustelun jälkeen hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Autolla liikenneympyrän läpi

Sunnuntaina iltapäivällä Riihimäen keskustassa poliisin puhallusratsiaan ajoi 20-vuotias mies. Hän puhalsi rattijuopumusta osoittavat lukemat. Tarkkuusalkometrikokeen ja kuulustelun jälkeen hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Näin ollen miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Sunnuntai-iltana Riihimäen keskustassa 25-vuotias mies kuljetti henkilöautoa ja ajoi suoraan liikenneympyrän läpi. Autosta rikkoutui toinen eturengas.

Mies puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat. Hänet oli määrätty ajokieltoon vuonna 2014.

Verikokeen jälkeen mies otettiin kiinni ja kuljetettiin Hämeenlinnan poliisiasemalle. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Ratissa vaikka päällä oli ajokielto

Sunnuntaina iltapäivällä poliisi sai ilmoituksen Hämeenlinnassa valtatiellä 12 epävarmasti liikkuneesta autosta. Auto tavoitettiin Hauholla. 

Autoa kuljettanut 25-vuotias mies puhalsi nollat, mutta huumausainepikatesti näytti positiivista. Hänet oli määrätty ajokieltoon viime vuoden joulukuussa.

Mies esitti poliisille toisen henkilön ajokortin, koska oli itse ajokiellossa. Verikokeen jälkeen hänet vapautettiin. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, väärän henkilötiedon antamisena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Päivän lehti

5.7.2020