Kanta-Häme

Raumalaisyritys laajentaa Hämeenlinnassa

Raumalainen logistiikka-alan yritys Logistikas oy aikoo laajentaa toimintaansa Hämeenlinnassa.

– Tulimme Hämeelinnaan Tampereelta elokuussa 2012. Hyvät yhteydet houkuttelivat meidät muuttamaan Moreenin logistiikka- ja teollisuusalueelle. Hämeenlinna on keskeisellä paikalla kotimaan jakelua ajatellen, sanoo toimitusjohtaja Mika Niininen.

Niinisen mukaan valmistelut ovat jo pitkällä, mutta julkisuuteen niistä kerrotaan vasta, kun kaikki palikat ovat kohdallaan.

Logistikas huolehtii asiakkaidensa ulkoistamasta komponenttien ja tuotteiden logistiikasta. Se ei ole kuljetusyritys, vaan tarvittavat kuljetukset se ostaa muilta yrityksiltä.

– Raumalla yrityksemme toimintakonseptia on kehitetty yhteistyössä raumalaisen potkurilaitevalmistaja Rolls-Roycen kanssa. Vastaamme Rolls-Roycen tuotannon häiriöttömyydestä, komponenttivirrasta ja lähetystoiminnoista, Niininen selvittää.

Hämeenlinnassa logistiikkakeskus toimii vuokratiloissa samassa kiinteistössä, jossa on myös Schenker Cargo oy:n kotimaan kappaletavaraterminaali. Niinisen mukaan tämän ansiosta syntyy säästöjä esimerkiksi kuljetuskustannuksissa ja materiaalinkäsittelyssä.

Keskuksen elintarvikehyväksytyt tilat ovat kooltaan vajaat 8 000 neliömetriä. Tilojen vapaa korkeus on 10,5 metriä.

Vahvaa kasvua

Kun Logistikas tuli Hämeelinnaan, sillä oli kolme työntekijää. Tällä hetkellä työntekijöitä on 15. Heistä osa työskentelee Hämeenlinnassa toimivien teknologiateollisuuden asiakkaiden sisälogistiikkatehtävissä.

Niininen selittää kasvua sillä, että yritys onnistui saamaan ison asiakkaan, Func Food Finland oy:n. Tamperelaisyritys on valmistanut Fast-tuotemerkillä urheilijoiden erityisruokavaliovalmisteita ja välipalatuotteita vuodesta 1997 alkaen.

Muina asiakkaina Niininen mainitsee muun muassa Fiskarsin ja Patrian.

– Emme tulleet Hämeenlinnaan tehdäkseen liiketoimintaa pääkaupunkiseudulla. Toimintamme painopiste on nyt Raumalla ja Hämeenlinnassa. Raumalla on kasvava konttisatama, ja Hämeelinnasta on lyhyt matka tärkeimmille lentokentille.

Vanha nimi aputoiminimeksi

Niinisen johtama yritys on nyt virallisestikin Logistikas oy. Uusi nimi merkittiin kaupparekisteriin 4. kesäkuuta, ja vanha nimi CT Logistics jäi aputoiminimeksi.

– Tuotemerkkimme Logistikas on jo laajasti asiakkaidemme ja sidosryhmiemme tiedossa. Siksi halusimme ottaa sen myös yhtiön viralliseksi nimeksi, toimitusjohtaja Mika Niininen sanoo.

Vuonna 1997 perustettu Logistikas työllistää noin 130 työntekijää. Rauman ja Hämeenlinnan lisäksi yrityksellä on toimintaa Porissa, Jyväskylässä ja Kankaanpäässä. (HäSa)

Tuoreimpia artikkeleita