Kanta-Häme

Rauno Saarisen tietopankki riitti Urheilutietäjän titteliin

Jaakko Keski-Nisula, Tuulia Viitanen ja Santtu Pekarila Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä.

 

Hauholainen Rauno Saarinen on Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten järjestämän Urheilutietäjä-kilpailun hallitseva mestari. Saarinen tiesi parhaiten kansainvälistä, kansallista ja paikallista urheilua sisältäneiden 20 kysymyksen vastaukset viime lauantaina järjestetyssä tietovisassa.
 
Tawast Golfin kentänhoitajana työskentelevä Rauno Saarinen keräsi 26 mahdollisesta pisteestä 20,5 pistettä. Voitostaan hän pokkasi 500 euron lahjakortin Hämeenlinnan Elmo Sportiin sekä komean kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa.
 
Kärjessä oli todella tiukkaa, sillä neljä seuraavaa tietoniekkaa kasasivat kukin 19,5 pistettä; Atte Peltola ja Vesa Peltola Hattulasta, Eetu Lehtinen Tervakoskelta sekä Riku Kokkala Hämeenlinnasta.
 
Tason kovuudesta kertoo se, että SM-visailuissakin kymmenen joukkoon sijoittuneet eivät päässeet kärkiviisikkoon.
 
Komea kiertopalkinnon kierto jatkuu, kun kahdella voitolla katkolla olleet Tapio Piilonen ei päässyt mukaan ja Eetu Lehtinen jäi tällä kertaa toiseksi. Kiertopalkinnon saa omakseen kolmella voitolla.
 
– Vuosi sitten jäin pisteellä kolmannesta sijasta, nyt onnisti paremmin, Rauno Saarinen hymyili vaatimattomasti visan jälkeen.
 
Hänen urheiluinnostuksensa kumpuaa lapsuudesta saakka.
 
– Ensimmäinen todellinen mielenkiinnon kohde oli Englannin jalkapalloilu, jota seurasin tv:stä silloisten lauantailähetysten kautta. Siitä mielenkiinto levisi koko urheilukirjoon.
 
Rauno Saarinen seuraa nykyisin urheilutapahtumia aktiivisesti etenkin tv:n ja sanomalehtien kautta.
 
Penkkiurheilijana Saarinen on tuttu näky Rinkelinmäen jäähallissa, sillä hän on ollut paikalla liki jokaisessa HPK:n kotiottelussa vuodesta 1983!
 
– Mestaruusvuoteen saakka oli innokas HPK:n fani, mutta sen jälkeen on voinut katsella pelejä enemmän urheilukuluttajana kuin seurafanina–tavoite oli täytetty, Saarinen nauraa.
 
Hän epäilee, että työporukassa joutuu vastailemaan entistä enemmän urheilukysymyksiin, kun porukka haluaa haastaa palkitun tietäjän.
 
– Tulen vuoden päästä puolustamaan voittoani, jos ylitsepääsemätöntä estettä ei ilmesty, Rauno Saarinen lupaa.
 
Kisaan osallistui tällä kertaa 23 urheilutiedoista kiinnostunutta urheilufania Hämeenlinnasta, Janakkalasta, Hattulasta, Tuusulasta ja Forssasta.
 
Kokonaisuutena osallistujien tietotaso oli jälleen kerran hämmästyttävän hyvä. Ainoa kysymys, johon ei löytynyt oikeaa vastausta oli Hämeenlinnan Paukkua sivuava (nro 5) pesäpalloilijakysymys, mikä hämmästytti suuresti tietovisan laatinutta hämeenlinnalaista urheilutoimittaja Pasi Honkasta.
 
Perinteinen Urheilutietäjä-tietovisa järjestetään jälleen ensi vuoden keväällä.
 
 
 
 
Katso Urheiluvisan kovat kysymykset ja oikeat vastaukset keskiviikon Kaupunkiuutisista!

Asiasanat

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic