Kanta-Häme

Rautatieaseman kaikki tilat löysivät vuokralaisen – Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy avasi ovensa kesäkuussa

Hämeenlinnan rautatieaseman tilat ovat täynnä. Uusimpana vuokralaisena aloitti lastensuojelun avohuollonpalveluja tarjoava yritys.
Hoivapalvelut Arjessa Oy:n perheohjaaja Sami Roos kertoo, että uudet tilat sopivat hyvin yrityksen toimintaan. Suuri olohuone heti ulko-ovelta tultaessa soveltuu esimerkiksi valvottujen tapaamisien järjestämiseen. Kuva: Esko Tuovinen
Hoivapalvelut Arjessa Oy:n perheohjaaja Sami Roos kertoo, että uudet tilat sopivat hyvin yrityksen toimintaan. Suuri olohuone heti ulko-ovelta tultaessa soveltuu esimerkiksi valvottujen tapaamisien järjestämiseen. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan rautatieaseman kaikki tilat ovat viimeinkin löytäneet vuokralaisen. Asemarakennuksen noin 120 neliöinen toimitila R-kioskin ja Hope ry:n välissä ja Asemaravintolan naapurissa ehti olla tyhjillään noin pari vuotta.

Kesäkuun alusta lähtien toimintansa vastaremontoiduissa tiloissa aloitti Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy. Yritys tarjoaa sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaisia palveluja kuten lastensuojelun avohuollonpalveluina lastensuojeluperhetyötä, ammatillista tukihenkilötyötä, perhekuntoutusta ja huolehtii valvotuista tapaamisista.

Rautatieaseman tilat omistaa VR-Yhtymä. Toimitiloja välittää Crescat Services Oy:n toimitusjohtaja Vesa-Heikki Heinonen.

Heinosen mukaan vuokralaisten löytämistä asemarakennukseen on vaikeuttanut se, että tilat ovat olleet niin sanottua raakatilaa, joka on ollut huonossa kunnossa.

– Niille ei ole voitu tehdä mitään, kun ei tiedetty tulevan vuokraajan tarpeita. Usein näissä toimitilahankkeissa muutostöitä pitää tehdä käyttäjien tarpeiden mukaan, Heinonen kertoo.

Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy:n perheohjaajat Karoliina Häivälä ja Satu Kullaa pitävät palaveria lattialla huonekaluja odotellessa. Huonekalujen on määrä saapua vielä samaisena päivänä.

Heinosen mukaan VR teki toimitilassa pintaremonttia ja rakensi käyttäjien toiveiden mukaisesti pienen keittiön. Kustannukset sisällytetään vuokraan.

Koska kyseessä on museoviraston suojelema rakennus, täytyy tämä huomioida myös tiloja remontoidessa. Suurimmat rajoitukset liittyvät julkisivuun ja kantaviin rakenteisiin.

Vuokralaiset tyytyväisiä tiloihin

Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy:n lähiesimies Kristiina Arola ja perheohjaaja Sami Roos ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin. Ensimmäisen kerran yritys iski silmänsä asemarakennukseen viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa aloitettiin neuvottelut VR:n kanssa.

– Meillä on mahdollisuus jaotella selkeästi tietyt tilat erilaisille asiakaskäynneille. Tässä mahdollistuvat kunnon toimistotilat, asiakkaiden tapaaminen, keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet, Arola kertoo.

– Junan äänet kuuluvat sisälle vain vähän. Niihin myös tottuu, ettei tajua edes olevansa asemalla, Roos lisää.

Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy:n Hämeenlinnan toimipisteen lähiesimies Kristiina Arola ja perheohjaaja Sami Roos kertovat, että uusien tilojen yksi parhaimmista puolista on keskeinen sijainti liikenneyhteyksien varrella. Kuva:Esko Tuovinen.

Arola mainitsee esimerkkinä myös useat poistumistiet, joita valvotut tapaamiset edellyttävät.

Vanhat ovet ja joka huoneesta löytyvät ikkunat antavat tilalle persoonallisuutta, eikä se muistuta kliinistä toimistoa. Kotoisuus on hyväksi toiminnalle, joka pyörii perheiden arjen keskellä.

– Toimintamme pyörii koko ajan myös täällä muuttokaaoksen keskellä. Viralliset avoimet ovet järjestämme alkusyksystä. Yhteistyökumppanit, asiakkaat ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita, Arola kertoo. HÄSA.

Hope ry:n vapaaehtoistyöntekijät Kati Kiviniemi, Anne Tolvanen ja Brita Stenvall. Hope ry on toiminut rautatieaseman tiloissa noin parin vuoden ajan.

Lue myös: Hämeenlinnan rautatieasemalla yhä toimistotilaa vuokrattavissa (25.2.2019)

Päivän lehti

23.1.2020