fbpx
Kanta-Häme Humppila

Maakunnan suurituloisimman taustalla yrityskauppa – Suomen Telakone oy:n myynyt Matti Rautionmaa tunnetaan myös Humppilan tractor pulling -radan puuhamiehenä

Matti Rautionmaa oli myös Kanta-Hämeen suurin veronmaksaja. Hän maksoi yhteensä yli 1,29 miljoonaa euroa erilaisia veroja ja maksuja.
Humppilalainen Matti Rautionmaa oli Kanta-Hämeen suurituloisin viime vuonna verotettavien tulojen perusteella. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Humppilalainen Matti Rautionmaa oli Kanta-Hämeen suurituloisin viime vuonna verotettavien tulojen perusteella. Kuva: Lassi Puhtimäki / HäSa

Humppilalainen Matti Rautionmaa oli Kanta-Hämeen suurituloisin viime vuonna verotettavien tulojen perusteella. Rautionmaa on toiminut Humppilassa sijaitsevan ja perustamansa Suomen Telakone oy:n toimitusjohtajana, ja hänen verotettavat tulonsa olivat 3,68 miljoonaa euroa, josta noin 3,4 miljoonaa euroa oli pääomatuloja.

Rautionmaa oli myös Kanta-Hämeen suurin veronmaksaja. Hän maksoi yhteensä yli 1,29 miljoonaa euroa erilaisia veroja ja maksuja.

– Asema suurituloisena oli odotettavissa. Se johtuu yrityskaupasta, sillä Suomen Telakone myytiin viime vuonna pääomasijoittajalle, Rautionmaa sanoo.

Suomen Telakoneen osti trukkipalveluyhtiö Finnsiirto oy. Ostajan taustalla vaikuttaa Folmer Management oy ja Folmer Equity Fund II -rahasto.

“Yhteiskuntavastuuta pitää kantaa”

Rautionmaa jatkoi yrityskaupan jälkeen Telakoneen toimitusjohtajana, josta tehtävästä hän jäi pois viime vuodenvaihteessa.

– Toimin sen jälkeen vielä Telakoneen senior advisorina, mutta nyt olen jäänyt pois siitäkin tehtävästä ja olen virallisesti vapaalla. Nyt on aika keskittyä kaikkiin mukaviin asioihin, joihin ei aiemmilta kiireiltä ollut aikaa. Olen lähdössä Leville laskettelemaan ja käyn Espanjassa pelaamassa golfia.

Rautionmaa on toiminut myös Humppilaan valmistuneen tractor pulling -radan puuhamiehenä.

– Tractor pulling -rata on onnistunut hanke, ja on hyvä, että sen myötä Humppilan kaltaiseen pieneen kuntaan on saatu toimintaa.

Olostaan maakunnan suurimpana veronmaksajana Rautionmaa toteaa naurahtaen, että “sehän on hienoa”.

– Koko ikä on tullut maksettua veroja, sillä yhteiskuntavastuuta pitää kantaa, Rautionmaa sanoo. HäSa

Menot

Uusimmat