Kanta-Häme

Rautlehdon palvelukodille uudisrakennus Kuumolaan

Janakkalassa on aloitettu uuden Attendo-palvelukodin rakennustyöt. Kuumolantielle rakennettava palvelukoti on suunnattu mielenterveyskuntoutujille.

Uusi talo korvaa Attendon Rautlehdon palvelukodin, joka sijaitsee Turengintien varressa.

– Vuokrasopimuksemme nykyisissä tiloissa päättyy tammikuussa 2018, ja siihen mennessä olemme muuttaneet uusiin tiloihin, sanoo palvelukodin johtaja Taina Aitto-oja.

Kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien kotina ja kuntoutuspaikkana palveleva Rautlehdon palvelukoti on toiminut kaiken kaikkiaan 23 vuotta, ja lähes alusta saakka nykyisissä tiloissaan. Tilat kuuluvat Rautlehdon entisille omistajille, ja Attendo on ollut talossa vuokralaisena.

Entiset omistajat Sari Kallioinen-Rautava ja Sirpa Lehtonen-Innanen myivät palvelukodin toiminnan Attendolle vuonna 2013. He jäivät tuolloin Attendon palvelukseen, mutta ovat sittemmin jättäneet yhtiön.

Uuteen Rataskulman päätaloon tulee 16 tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa.

– Meiltä muuttaa koko henkilökunta ja asukkaat yhtenä yhteisönä uusiin tiloihin. Paikkamäärä pysyy entisenä, Taina Aitto-oja kertoo.

Kiinteistön rakentaa Mediset Hoivarakentajat oy – eli sama yritys, joka rakentaa myös Ilveslinnan yksityisen päiväkodin.

Vielä viime marraskuussa uutisoitiin, että Attendo aikoo rakentaa Kuumolaan senioritalon. Hämeen Sanomat ei tavoittanut Attendosta keskiviikkona henkilöä, joka olisi kertonut, miksi suunnitelma muuttuikin mielenterveyskuntoutujien paikaksi.

Kunnan perusturvajohtaja Matti Valtonen sanoi Hämeen Sanomille, että mielenterveyskuntoutujien palvelutaloa on ”kuljetettu suunnitelmissa mukana alusta lähtien”.

Kuumolan tontti on sama, jolle yhdessä vaiheessa ajateltiin myös kunnallista vanhusten palvelutaloa, mutta sellainen toteutettiin lopulta Kyteriin. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic