Kanta-Häme

Ravintola Maja nousee William'sin tuhkista

William’s Pub loppui, mutta se tekee tilaa uudelle yritykselle.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Rauhankadun ja Hallituskadun kulmassa sijainneen pubiravintolan yrityksen Williams Pub oy:n viime viikolla konkurssiin perustajien keskinäisen kiistan seurauksena.

Yhtiössä aluksi mukana ollut pariskunta haki pubiyritykseltä antamaansa lainaa pois, mutta maksujärjestelyissä ei päädytty yksimielisyyteen. Kiista kärjistyi käräjöintiin, ja oikeus ratkaisi asian konkurssia hakeneiden eduksi.

Noin vuoden aukiolon jälkeen William’sin ovet olivat taas kiinni. Jäljelle jääneet yrittäjät Marianne ja Jouni Niiranen olisivat halunneet jatkaa toimintaa, mutta käräjäoikeuden päätöksen myötä William’silla tuli seinä vastaan.

– Takki on tässä kohtaa aika tyhjä, toteaa konkurssiin asetetun yhtiön toimitusjohtajana toiminut Jouni Niiranen.

Hän ei vielä osaa sanoa, hakevatko he muutosta oikeuden tuomioon. Se pitkittäisi nykyistä kiistaa entisestään.

Elämä kuitenkin jatkuu, ja se jatkuu nopeasti. Käräjäoikeuden päätöksestä on kulunut viikko, ja tilan on ottanut haltuun uusi yrittäjä.

Nyt entisen William’sin ravintolan puolelle avataan Maja, ja se avautuu jo tänään torstaina. Vanha pubipuoli on toistaiseksi suljettuna William’sin konkurssin pesänselvityksen vuoksi.

Uuden Majan taustalla on William’sin ravintolapäällikkönä toiminut Jasu Lindgren. Lindgren on juuri perustanut Opinia oy:n, ja hän on yhtiön enemmistöosakas. Vähemmistöosakkaana on Lindgrenin äiti Marianne Niiranen.

Uutta liiketoimintaa oli mahdollista pystyttää nopeasti konkurssin jälkeen, koska Niiraset omistavat edelleen yhtiön, joka omistaa entisen William’sin kiinteistön. Kiinteistöyhtiö omistaa myös osan irtaimistosta.

Lindgrenin aikataulu on ollut nopea. Hänellä on jo pari pikkujoulutilausta sovittuna, ja ravintolan on määrä avata ovensa iltaviideltä. Lindgrenin konsepti on, että asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa uuden yhtiön ilmeeseen, ruokalistaan – lähes kaikkeen, mihin on järkevät mahdollisuudet. Omatekoisuus on Majassa keskiössä.

– Tuon oman näkemykseni, mutta annan asiakkaiden rakentaa loput. Silloin heille tulee olo, että tämä on minun paikkani, Lindgren sanoo.

Itse tehty näkyy myös ruokalistassa. Majassa tullaan myös tarjoilemaan Marianne Niirasen pyörittämän Alvettulan kyläkaupan leipomotuotteita.

– Motto on, että rakenna oma Majasi. Tulee paljon itse tehtyä, maanläheistä ja rentoa, Lindgren lisää.

Pubin puoli on Jouni Niirasen mukaan tavoitteena avata konkurssiselvittelyn jälkeen Majan käyttöön tai vuokrata eteenpäin.

Lindgrenin mukaan vanhan William’sinkin henki voi säilyä, jos asiakkaat vain niin toivovat. Nyt keskiössä on kuitenkin uuden ravintolan saaminen vauhtiin, jotta pääsee vielä pikkujoulukaudelle mukaan.

Ravintola-ala on elänyt Hämeenlinnassa viime vuosina paljon, ja kovassa kilpailussa ovat omistajat vaihtuneet.

Alle 30-vuotiaana ensiyrittäjänä Lindgren on luottavainen tulevan suhteen, ja hän uskoo omaan, asiakkaita kuuntelevaan konseptiinsa.

– Ravintolamaailma on ollut täällä vähän jämähtänyt. Haluan kunnioittaa William’sin historiaa. Se oli ainutlaatuinen silloin, kun se avattiin, se oli jotain uutta. Haluan luoda samantapaista myös tässä paikassa, tiivistää Lindgren. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic