Kanta-Häme

Räyskälään viritellään uudenmallista mökkikylää

Leirikeskuksena jo vuosikymmenet toimineelle Räyskälän entiselle koululle suunnitellaan pikavauhtia uudenlaista lomailua.

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen toivoo, että jo vuoden 2015 talousarviota suunniteltaessa tiedetään, millaiseen suuntaan leirikeskuksen aluetta kehitetään.

– Alueen rantakaava vahvistui jo vuonna 2007, josta lähtien olemme markkinoineet leirikeskusta aktiivisesti, mutta tuloksetta. Nyt haemme uudenlaista mallia, Karoliina Viitanen kertoo.

Kaava mahdollistaisi hotellirakennuksen ja sitä tukevan mökkikylän rakentamisen, mutta ajatus ei ole houkutellut yrittäjiä.

Nyt Karoliina Viitanen hahmottelee visiota alueesta, jossa olisi suhteellisen tiheässä pieniä, mutta erittäin hyvin varusteltuja mökkejä. Aluetta ja yhteistä saunaa hoitaisi yhteinen talonmies.

– Haluamme mökkejä, joille lähdetään perjantaista sunnuntaihin rentoutumaan valmiiksi lämmitettyyn mökkiin ja saunaan. Mökki ei olisi perinteinen työleiri, jolla aika kuluisi kunnostukseen ja siivoukseen.

Malli on käytössä Lapissa, muttei eteläisessä Suomessa, jonne Loppi sitä nyt kaavailee.

Hämeen liitto on myöntänyt Lopen kunnalle hankkeen toteuttamiseen maakunnan kehittämisrahasta 13 700 euroa. Hanke toteutetaan nopeasti ensi kevään aikana. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic