Kanta-Häme

Räyskälän Airpark etenee

Räyskälän Airpark-hankkeesta käynnistyvä esiselvitys rakentaa pohjaa lentokenttäalueen kehittämiselle. Lopen kunta ja Suomen urheiluilmailuopisto ovat jo pitkään valmistelleet suunnitelmia, joissa alueelle nousisi uusi hotelli-, ravintola- ja opistorakennus sekä mökkejä.

Nyt selvitetään kuinka paljon kentän ja urheiluilmailuopiston alueelle on investoitava sekä miten rahoitus ja kaavoitus voidaan järjestää. Selvityksen pohjalta on tarkoitus laatia liiketoimintasuunnitelma.

Hanke on saanut uutta vauhtia, kun opistoa ylläpitävä Räyskälä-säätiö voi vuokrata lisämaata Metsähallituksen ja Puolustusvoimien maanvaihto-operaation jälkeen. Aiemmin vuokrasopimuksen solmiminen Puolustusvoimien harjoitusalueen tuntumassa tuotti hankaluuksia.

Nyt Lopen kunta, Räyskälä-säätiö, Metsähallitus ja Puolustusvoimat neuvottelevat osayleiskaavan laatimisesta Räyskälän alueelle. Kaava on tarkoitus laatia yhtä aikaa Airpark-hankkeen esiselvityksen kanssa. (HäSa)

Oikaisu
Lopen Räyskälän Air Park -hankkeen vetäjinä toimivat Hämeen liitto, Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupungit, Lopen ja Tammelan kunnat sekä Räyskälä-säätiö. Suomen Urheiluilmailuopisto ei ole hankkeessa osallisena. Urheiluilmailuopisto toimii Räyskälä-säätiöltä toimitiloja, joissa opisto toimii. Säätiö ei ylläpidä opistoa, toisin kuin Hämeen Sanomissa 1.4. virheellisesti kerrottiin. 

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic