Kanta-Häme

Reenpään suvun Otavasta Alma Median suuromistaja

Otava osti Ilkalta ison siivun Alma Mediaa.

Otavasta tuli Alma Median suuromistaja. Reenpään perheen omistama kustannusyhtiö on ostanut Ilkka-Yhtymältä runsaan 16 prosentin osuuden Alma Mediasta.

Otavan omistuksessa on nyt runsaat 29 prosenttia Alma Median osakkeista. Se on ylivoimaisesti suurin osakas.

Ilkalle jäi 10,9 prosentin osuus Alma Mediasta. Alman toiseksi suurimpana osakkeenomistajana on edelleen Mariatorp, joka oli Niklas Herlinin vanha sijoitusyhtiö. Niklas Herlin kuoli viime vuonna.

 

Otava ja Mariatorp omistavat nyt hieman vajaa puolet Alma Median osakkeista. Käytännössä niiden äänivalta ratkaisee yhtiössä.

– Kaupan myötä Alma Mediasta tulee Otavalle strateginen vähemmistösijoitus, sanoo Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth yhtiön tiedotteessa.

Ehrnrooth sanoo, että Alma Medialla on vahva asema suomalaisessa mediakentässä ja se on löytänyt uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Alma Media omistaa Aamulehden, Kauppalehden ja Satakunnan Kansan. Yhtiö on sijoittanut paljon varoja uusien digitaalisten liiketoimintojen kehittämiseen.

Otava on vanha kirjankustantaja, joka on kasvanut merkittäväksi aikakauslehtiyhtiöksi. Otava ja WSOY omistivat yhdessä Yhtyneet Kuvalehdet -yhtiön. Kun Sanoma ja WSOY sulautuivat, Otava lunasti WSOY:n osuuden yhtiöstä. Yhtyneet Kuvalehdet on nyt Otava Media.

Otava on kehittänyt myös uutta sähköistä liiketoimintaa. Konserniin kuuluu muun muassa Ampparit ja sähköinen markkinapaikka Nettix.

 

Ilkka-Yhtymä perustelee Alma Median osakkaiden myyntiä sillä, että suurimman osakkeenomistajan roolista luopuminen pienentää yksittäisen sijoituksen ja toimialan tuomaa riskiä.

Alma Median osakekurssin raju vaihtelu on heiluttanut Ilkka-Yhtymää. Otavan ja Ilkan osakekauppa nosti tuntuvasti Ilkan ja Alman pörssikurssia perjantaina. HÄSA

Päivän lehti

7.8.2020