Kanta-Häme

Reetta on rautaa ja timanttia

 

Reetta Sappinen syntyi Yhdysvalloissa vuonna 2008 ja on nyt 75-vuotias. Hän on leskirouva ja ammatiltaan sarjakuvasankari. Luonteeltaan hän on sangen särmikäs ja aina valmis kertomaan mielipiteensä asioista, mieluiten kuuluvalla äänellä ja erityisesti asioista, joista ei pidä. Useimmista asioista Reetta-rouva ei pidä.
 
Reetta syntyi amerikkalaisen Brett Kothin kynästä ja päästä. Ennen Reettaa Koth on pitkään piirtänyt ja käsikirjoittanut Karvista.
 
Kahviseurana viikatemies
 
Reettan tuttava- ja vihollispiiri on varsin värikästä joukkoa. Vihollisiin lukeutuu naapuri, Väinö Aidantaus, jota tosin ei koskaan sarjassa varsinaisesti nähdä.
 
Tuttavapiirin kuuluisin jäsen on herra Kalmo, ammatiltaan viikatemies. Kahvipöydässä Kalmo mielellään kertoo Reettalle ”asiakastapaamistensa” yksityiskohdista.
 
Toisinaan Reetta poikkeaa murkinalle senioriruokalaan, jolle on annettu nimeksi ”Viimeinen ateria”.
Rauta-Reetta on sarjakuvana huolella tuotekehitelty vastaamaan ikääntyvän lukijakunnan kysyntään. Sarjan huumori on kuitenkin myös niin yleispätevää, että se kelpaa nuoremmallekin väelle.
 
Vaikka henkilöhahmoissa ja nimissä on tiettyä kolkkoutta, sarjan huumori on kuitenkin lähellä perinteistä päivittäissarjakuvan tyyliä. Reettakin on vähän niin kuin 75-vuotiaaksi varttunut Karvinen.
 
Timantti-Lil on myös supersankari
 
Sarjan alkuperäinen nimi on Diamond Lil. Saattaa olla, että Koth on lainannut sen amerikkalaisen näyttelijän ja näytelmäkirjailijan Mae Westin samannimisestä näytelmästä, joka on vuodelta 1928.
Elokuvista tunnettu Mae West muistetaan kurvikkaana, miehille suorasukaisia tokaisuja laukovana blondina.  
 
Diamond Lil on nimeltään myös Marvel-yhtiön supersankarisarjakuva 1980-luvulta.
 
Ehkä Rauta-Reettaa voi siis pitää jonkinlaisena Mae Westin ja supersankarittaren yhdistelmänä, joka on varttunut kypsään ikään. (HäSa)
 
Sarjakuva Rauta-Reetta alkaa ilmestyä painetun lehden sarjakuvasivulla tästä päivästä alkaen.

Mainos