Kanta-Häme

Reina ja Matikainen hakevat Kuntaliiton varajohtajaksi

Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Timo Reina on odotetusti niiden joukossa, jotka hakevat Kuntaliiton varatoimitusjohtajan paikkaa. Toinen täkäläisittäin tuttu hakijanimi on Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen.

Järvenpääläistä Timo Reinaa on pidetty julkisuudessa vahvana seuraajakandidaattina nykyiselle varatoimitusjohtajalle Timo Kietäväiselle, joka siirtyy pian Kevan johtoon. Reina edustaa keskustaa, ja varatoimitusjohtajan tehtävä on jyvitetty keskustalle.

Tanja Matikainen on toiminut Janakkalan kunnanjohtajana runsaan kahden vuoden ajan, ja sitä ennen hän johti Sulkavan kuntaa. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden lisensiaatti ja oikeustieteen tohtori. Hän asuu Turengissa.

Matikainen ei halunnut perjantaina kommentoida Hämeen Sanomille hakuasiaa. Hän on puoluekannaltaan sitoutumaton.

Joukossa on myös yksi hämeenlinnalainen hakija. Hän on Satu Pesola, jonka oppiarvo on eMBa sosiaali- ja terveysjohtamisessa. Pesola on toiminut Koivikko-kodin johtajana Hämeenlinnassa 2004–2007, osastonhoitajana Kanta-Hämeen keskussairaalassa ja projektitehtävissä Hämeenlinnan kaupungilla. Nykyään hänen työpaikkansa on yksityisessä hoivakodissa Lohjalla.

Muut tiedossa olevat hakijat ovat valtiotieteiden maisteri Janne Laine Savonlinnasta, kauppatieteen maisteri Juha Luukko Seinäjoelta ja hallintotieteiden maisteri Hannu Mänty Lahdesta.

Lisäksi on vielä kaksi hakijaa, joiden nimeä Kuntaliitto ei julkistanut, koska he eivät sitä halunneet.

Varatoimitusjohtajan kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto, kunta-alan perehtyneisyys ja vahva johtajakokemus. Tehtävä täytetään määräajaksi, joka päättyy vuoden 2022 lopussa. HäSa

 

 

 

 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic