Kanta-Häme

Remontoitu kirkko otetaan käyttöön

Tervakosken kirkon korjaustyö on valmistunut, ja kirkossa pidetään sunnuntaina ensimmäinen jumalanpalvelus remonttitauon jälkeen.

– Remontti on jo saanut seurakuntalaisilta hyvää palautetta, kertoo vahtimestari Eeva Tammelin-Närhi, joka on työskennellyt Tervakosken seurakuntakeskuksessa yli 35 vuotta. Hän iloitsee siitä, että kirkon tunnelma on säilynyt ennallaan pienistä uudistuksista huolimatta.

Alttaripöytä irti seinästä

Kirkkosalin puolella uudistukset koskevat lähinnä alttaria ja penkkejä. Alttaripöytä on irrotettu seinästä, alttaripenkkiä ja -kaidetta on korotettu ja alttarikaiteeseen tehtiin irrotettava keskiosa. Alttarikaiteet ja -pöytä myös uusittiin kokonaan.

Korotukset johtuvat siitä, että vanhalle alttaripenkille oli vaikea polvistua. Pöytä irrotettiin seinästä, jotta pappi olisi rukoillessaankin kohti seurakuntaa.

Kun alttarin eteen saatiin lisätilaa poistamalla ensimmäinen penkkirivi. Myös penkistön välistä on poistettu yksi penkkirivi, ja penkit on nyt sijoitettu entistä väljemmin. Seurakuntalaisten on nyt helpompi päästä istumaan.

Urkuparvi on saanut vanhan kaiteensa yläpuolelle teräsputkikaiteen, turvallisuussyistä.

Lattia tummemmaksi, kruunu ylemmäksi

Kirkon lattia on saanut alkuperäisen värin, joka on entistä tummempi ruskea. Kirkon ovia korjattiin sekä seinät ja katto puhdistettiin. Kirkon kattokruunu on nostettu hieman entistä korkeammalle.

Remontti ulottui myös seurakuntakeskuksen puolelle ja piha-alueille. Seurakuntakeskuksen lattia kiiltää lakkauksen jäljiltä.

– Ja ikkunoihin saatiin lämpölasit, Tammelin-Närhi esittelee. (HäSa)