Kanta-Häme

Remontti nosti Hämeenlinnan vuokrahinnat uudelle tasolle

 

Hämeenlinnan Asunnot Oy:n historian yksi suurimmista saneerauksista on lopuillaan Jukolassa Hongistonkujalla, jossa 18 huoneiston ja 1500 asuineliön kerrostaloon teetettiin useamman miljoonan euron remontti.
 
– Käytännössä kaikki uusittiin, vain runko jäi jäljelle vanhasta rakennuksesta. Lisäksi kiinteistön lämmitysjärjestelmä muutettiin maalämmöksi ja katolle sijoitettiin aurinkopaneeleita, yhtiön toimitusjohtaja Matti Riekkola kertoo.
 
Hongistonkujan kiinteistö oli ensimmäinen Jukolan pellolle noussut kerrostalo kolmisenkymmentä vuotta sitten. Nyt rakennus on sekä sisältä että ulkoa käytännössä uusi. Vastaavaa varustelutasoa ei välttämättä ole kaikissa uusissa omistusasuntokiinteistöissäkään.
 
– Jokaisessa asunnossa on oma sauna. Lisäksi huoneistoissa on koneellinen ilmanvaihto, jota asukas voi säädellä neliportaisesti. Porraskäytävään sisäänkäynti on vaihdettu toiselle puolelle taloa, tosin myös vanha sisäänkäynti on myös auki. Portaiden suunta on vaihdettu ja porrashuone on lasiseinän takana. Kaikissa kolmessa rapussa on myös hissit, esittelee Riekkola.
 
Täyttyminen  voi kestää
Remontti nosti vuokrahinnat yli 12 euroon neliöltä, mikä tekee Hongistonkujasta Hämeenlinnan Asunnot Oy:n kalleimman vuokratalon.
 
– Kieltämättä vuokratason aika reipas korotus on hieman mietityttänyt, etenkin kun  talossa on isojakin neljän huoneen asuntoja. Uskoisin kuitenkin vuokralaisia riittävän, tosin talon täyttyminen voi viedä aikaa vähän tavallista pidempään, arvelee Riekkola.
 
Jukolassa uuden rakentaminen olisi tullut hyvin lähelle saneerauksen hintaa.
 
– Näissä kohteissa on myös purkamiselle laskettava jokin summa, mikä nostaa kynnystä rakentaa kokonaan uusi kiinteistö. Toisaalta saneerauksissa on pidettävä mielessä sekin mahdollisuus, että asunnot olisivat kaupallisilla markkinoilla käypää tavaraa, sanoo Riekkola.
 
Toimitusjohtaja Matti Riekkola Hongistonkujan vuokratalon varustustaso on parempi kuin monen omistusasuntokiinteistön.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic