Kanta-Häme

Rengashotellien suosio on tasaisessa kasvussa

Useiden rengasliikkeiden ja huoltamoiden tarjoaman rengashotellipalvelun suosio on kasvanut vuosi vuodelta sitä mukaa kuin autojen ja niiden renkaiden kokokin kasvaa.

Turengissa toimiva Keskipinta oy on varannut jatkuvasti lisää säilytystilaa asiakkaiden renkaille.

– Samat asiakkaat säilyttävät renkaitaan vuodesta toiseen ja pientä lisäystä tulee jatkuvasti. Viimeisintä tilannetta en ole tarkastanut, mutta syksyllä varastossa oli 340 rengassarjaa, yrittäjä Reijo Pesonen kertoo.

Keskipinta perii säilytyksestä vaihtoineen 70 euroa kaudessa.

Rengas-Vekalla on asiakkaiden renkaita säilössä yhdeksässä merikontissa, yhteensä arviolta 600–700 autoon. Palvelun hinta yhden rengassarjan osalta on 90 euroa kaudessa.

– Tavallisen citymaasturin yksittäinen rengas vanteineen saattaa painaa jopa 40 kiloa. Kun henkilöautotkin alkavat painaa pari tuhatta kiloa, ei niitä edes uskalla nostaa itse pikkutunkilla, vaikka renkaan jaksaisikin vielä vaihtaa, rengasmyyjä Tomi Tuominen Rengas-Vekasta kertoo.

Säilytys on bisnestä

Euromasterilla on säilössä nelisensataa rengassarjaa. Yritys veloittaa rengashotellista vaihtoineen 96 euroa kaudessa.

– Varasto on aina täynnä. Erityisesti leasing-autoja käyttävät yritykset ovat suosineet palvelua, sanoo rengasmyyjä Harri Heino.

Kantolan Auto ja mp-huolto on vuokrannut lisää varastointitilaa asiakkaiden renkaita varten. Yritys säilyttää kausittain noin 50 asiakkaan renkaita. Yrittäjä Jami Lakstedtin mukaan 55 euron hintaista vaihto- ja säilytyspalvelua suosivat erityisesti vanhukset.

– Lisäksi aina välillä huoltoon ajetaan autoja, joiden omistajien ei olisi kannattanut itse ryhtyä renkaanvaihtoon. Toisinaan pultteja on kiinnitetty väärin ja sitten ihmetellään, miksi auto kolisee, Lakstedt naurahtaa.

Kaikissa yrityksissä rengashotellin esimerkkihintaan sisältyy henkilöauton renkaidenvaihto, niiden kesä- tai talvikauden säilytys, renkaiden pesu sekä vakuutus varastoinnin ajan.

Rengas-Vekan Tuomisen mukaan rengashotelli ei ole pelkkä lisäpalvelu.

– Kyllä se on ihan bisnestä. (HäSa)