Kanta-Häme

Rengaslukko käyttöön kesällä

Hämeenlinnan kaupunki ottaa käyttöön rengaslukon. Sellaisen voi autoonsa saada, jos ajoneuvo on pysäköity väärin yli kahden vuorokauden ajan tai samalla ajoneuvoilla tehdyistä viidestä pysäköintivirheestä on pysäköintivirhemaksut maksamatta, eikä niihin enää voi hakea muutosta.

Hämeenlinnan kaupungin vastaava pysäköinti- ja aluetarkastaja Kari Raatikainen sanoo, että kyse on lähinnä pelotteesta. Esimerkiksi Kuopiossa rengaslukkoa on käytetty viime vuonna neljä kertaa.

Rengaslukkoja on neljää kokoa. Hämeenlinnaan hankittaneen yhdet rengaslukot kahta eri kokoa ja ne käyvät henkilöautoihin. Jos rengaslukosta haluaa eroon, siitä pitää pulittaa 300 euroa.

– Sitä, miten rengaslukkojen kanssa toimitaan, pitää suunnitella. Yksi lukko painaa 15–20 kiloa, joten käytännössä rengaslukkoja pitää kuljettaa autolla, sanoo Raatikainen.

Yhdyskuntalautakunta päättää asiasta ensi tiistaina. Rengaslukot otetaan käyttöön aikaisintaan 1. kesäkuuta.

Hämeenlinnassa tehtiin vuonna 2012 yhteensä 33 ajoneuvonsiirtoa. Maaliskuussa 2013 12 asiakkaalla oli viisi tai useampia maksamattomia pysäköintivirhemaksuja. Hämeenlinnasta löytyy myös yksittäisiä ihmisiä, joilla on useita kymmeniä maksamattomia virhemaksuja. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic