fbpx
Kanta-Häme

Rengaslukot otettiin heti käyttöön

Kesäkuun alussa Hämeenlinna liittyi niiden harvalukuisten suomalaiskaupunkien joukkoon, joissa pysäköinninvalvojat ovat saaneet työvälineikseen rengaslukot. Ensimmäisen kuukauden aikana keltaiset teräskihlat on lyöty kahden auton eturenkaisiin. 
 
Rengaslukkoja ei käytetä hetken mielijohteesta, vaan käytännössä sellaisen saa autoonsa vain pitkään jatkuneella välinpitämättömyydellä. 
 
Rengaslukkoa kokeilemaan haluaville kerrottakoon, että tapoja on kaksi: joko jätät viisi parkkisakkoa maksamatta tai sitten pysäköit autosi sakkopaikalle yli kahdeksi vuorokaudeksi.
 
Halvaksi testiryhmään pääseminen ei tule. Klampin irrottaminen maksaa 300 euroa, minkä lisäksi on toki maksettava myös kaikki rästissä olevat virhemaksut. Jos maksua ei kuulu pariin viikkoon, siirretään auto kaupungin varikolle. Siitä veloitetaan 230 euroa lisää. 
 
Kaikki maksut ovat myös ulosottokelpoisia ja jos niitä ei suoriteta, niin kaupunki voi myydä auton parin kuukauden odottelun jälkeen.
 
Koska kustannukset kasvavat helposti jopa auton arvoa suuremmiksi, on ihan ymmärrettävää, että toinen rengaslukon koekäyttäjistä on laittanut kuvassakin näkyvän lapun autonsa ikkunaan. Siinä toivotaan pieniä lahjoituksia ikkunanraosta sisälle tungettuna.
 
Lappu on herättänyt jo sen verran huomiota, että kuva siitä on tällä viikolla kiertänyt sosiaalisessa mediassa laajalti ja kävipä jopa lahtelainen sanomalehtikin siitä lukijoilleen uutisoimassa. 

Menot