Kanta-Häme

Rengon ja Hauhon terveysasemat suljetaan heinäkuuksi

Hauhon ja Kalvolan terveyskeskuksien kesäsulku alkaa tänä vuonna maanantaina 30.6 ja kestää tasan neljä viikkoa aina sunnuntaihin 27.7. asti. Käytännössä terveysasemat ovat siis kiinni koko heinäkuun. Rengossa kesäsulku alkaa viikkoa aikaisemmin, ulottuen kesäkuun 23. päivästä heinäkuun 21. päivään. Sulut koskevat kaikkia terveysasemien palveluita, eli avosairaanhoitoa, suun terveydenhuoltoa, henkisen hyvinvoinnin palveluita ja neuvolaa

Palvelupäällikkö Satu Aaltonen perustelee ajankohtaa heinäkuun hiljaisuudella.

– Vaikka ulkopaikkakuntalaisia tuleekin esimerkiksi Hauhon alueelle jonkin verran, on kesäkausi tilastojen ja kokemuksen perusteella kaikkein hiljaisin terveyspalveluiden kannalta.

Terveysasemien asiakkaat ohjataan kesäsulun aikana Viipurintien terveysasemalle ja neuvolan asiakkaat Viipurintien keskusneuvolaan.

Syynä lomien keskitys

Hauhon kesätauko on kaksi viikkoa pidempi kuin viime vuonna. Sama tilanne on myös Kalvolassa. Rengossa kesätauko kesti myös viime vuonna täydet neljä viikkoa. Pidentyneen kesäsulun taustalla Aaltonen kertoo olevan muun muassa taloudelliset syyt.

– Kokemuksen perusteella huomasimme, että järjestelyt sekä kahdeksi että neljäksi viikoksi ovat samat. Asiakkaiden kannalta pidempi tauko on kurjempi, mutta näin saimme yhtenäistettyä yksiköiden taukojen pituudet ja keskitettyä henkilökunnan lomat, Aaltonen kertoo. (HäSa)

 

Oikaisu 28.2.2014: Rengon, Hauhon ja Kalvolan terveysasemien kesätauoista kertovassa jutussa (HäSa 28.2., sivu 6) Rengon ja Hauhon tiedot olivat vaihtaneet paikkaa. Kesäsulut ovat Kalvolassa ja Hauholla 30.6-27.7, Rengossa 23.6-20.7.2014.

Päivän lehti

30.5.2020