Kanta-Häme

Rengon ja Iittalan koulukeittiöitäpyörittää nyt Fazerin tytäryritys

Rengon ja Iittalan koulujen keittiöistä vastaa nyt uusi yritys. Fazer-konserniin kuuluva Blue Service Partners aloitti Hämeenlinnassa vuoden alussa.

Iittalan kouluruokalassa kaikki näytti torstaina sujuvan hyvin, vaikka oli vasta toinen päivä, jona Blue Service vastasi siellä ruoan valmistuksesta. Kalkkunakastike oli maittavaa, ja oppilaat näyttivät ottavan kunnon annoksia.

Ekstraväkeä alkuvaiheessa

Toimintaa oli käynnistämässä operatiivinen päällikkö Annukka Viinamäki Jyväskylästä. Hänelle työ alkaa olla jo rutiinia, sillä hän on ehtinyt panna käyntiin jo kaiken kaikkiaan kymmenkunta Blue Servicen kohdekokonaisuutta eri puolilla Suomea.

Yksi syy sujuvaan alkuun on se, että Blue Service sijoittaa siirtymäkaudeksi ylimääräisiä työntekijöitä uusiin kohteisiinsa. Esimerkiksi Iittalan keittiössä työskentelee nyt alkuvuodesta ”starttikummeina” henkilöitä, jotka ovat yleensä esimiestehtävissä Blue Servicen muissa pisteissä.

Siirtymäkauden jälkeen Iittalan keittiöön jää 3–4 työntekijää ja Rengon kouluun kolme. Lisäksi vanhainkotien keittiöissä työskentelee Iittalassa kaksi työntekijää ja Rengossa 1–2.

– Koulukeittiöt ovat toiminnassa vain koulupäivinä, mutta hoivapaikkojen keittiöt toimivat joka päivä, Viinamäki kertoo.

Vanhainkoteihin valmistuskeittiöt

Hän sanookin, että suurin muutos toiminnassa liittyy vanhainkotien keittiöihin. Ne on muutettu varsinaisiksi valmistuskeittiöiksi. Aiemmin niihin on kuljetettu ruoka valmiina tai lähes valmiina koulujen keittiöistä.

Blue Services valmistaa kouluruoan omien listojensa mukaan, joten Iittalassa ja Rengossa syödään erilaiset ateriat kuin Hämeenlinnan muissa kouluissa, joiden ateriat tekee edelleen Linnan Ateria. Lisäksi kouluissa syödään eri ruokaa kuin vanhainkodeissa.

Blue Service tuottaa ruokatarpeet keskitetysti toimipisteisiinsä.

– Pasta on meillä aina luomua, ja tarjolla on myös luomunäkkileipää, Annukka Viinamäki sanoo.

Yli 700 ateriaa koulupäivinä

Sekä Rengon että Iittalan valmistuskeittiöt tekevät ruoan myös päiväkodeille. Iittalassa tehdään päivittäin noin 350 ateriaa koulua varten ja sata ateriaa päiväkodeille ja hoitoryhmille. Rengossa tehdään 180 annosta koululle ja 80 annosta päiväkotia varten.

Blue Service Partnersilla on kaiken kaikkiaan noin 125 toimipaikkaa. Iittalan ja Rengon keittiöt ovat yrityksen ensimmäiset Kanta-Hämeessä. (HäSa)

Mainos