Kanta-Häme

Rengon Kyläpussi kutsuohjautuvaksi

Rengon palvelulinja Kyläpussin toiminta muuttuu koeluontoisesti 11. elokuuta alkaen. Se luopuu ennalta määrätystä reitistä ja aikatauluista ja alkaa toimia kutsuohjautuvasti.

Toinen merkittävä muutos on se, että Kyläpussi alkaa kulkea kahdesti viikossa aiemman yhden sijasta. Palvelu laajenee jälleen myös Rengon lounaisosiin.

Kutsuohjautuvuus tarkoittaa sitä, että reittejä ajetaan ennakkoon tehtyjen tilausten mukaan. Maanantaisin ajetaan Rengon lounaisosista (Lietsasta, Viialasta, Nummenkylästä ja Ylimmäisistä) ja torstaisin kaakkoisosista (Nevilästä, Asemista, Kaloisista, Ahoisista).

Määränpää molemmilla reiteillä on Rengon keskusta, josta ajetaan tietysti myös takaisinpäin. Menosuunta ajetaan kello 9–10.30 ja paluu 11.30–12.30.

– Rengossa palvelulinjan kysyntä on ollut niukkaa, joten nyt kokeillaan, voitaisiinko näin saada kysyntää kasvatettua, sanoo joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio.

Hän pitää Renkoa hyvänä kokeilualueena, koska siellä on pääosin kohtuulliset ajomatkat.

Rengon keskusta-alueella Kyläpussi ajaa asiakkaiden pyyntöjen mukaisesti eri palvelupisteisiin kuten kaupalle, kirjastolle ja terveysasemalle, ja myös paluulähdöissä ajetaan kaikkien pyydettyjen pisteiden kautta.

Kokeilu kestää ainakin vuoden. Mikäli se ei osoittaudu toimivaksi, sitä voidaan muuttaa. Myös paluu vanhaan malliin on mahdollinen.

Nykyään on käytössä vain kaakkoispuolen linja, ja se ajetaan torstaisin. Nummenkylän suunnallakin on aiemmin ajettu, mutta se loppui vähäisen kysynnän vuoksi.

Viime vuonna Kyläpussilla tehtiin yhteensä noin 600 matkaa, eli keskimäärin 11 yhdensuuntaista matkaa per torstaipäivä.

Tarjouskilpailu Rengon palvelulinjasta on parhaillaan meneillään. Nykyään linjaa ajaa Vekka Liikenne.

Kyläpussi on kaikille avointa liikennettä, ja sitä käyttävät erityisesti ikäihmiset. Nykyäänkin kyyti tilataan puhelimitse viimeistään samana aamuna, mutta autolla on lisäksi tietty reitti ja summittainen aikataulu. Pyydettäessä Kyläpussi poikkeaa reitiltään enintään kaksi kilometriä. HäSa

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic