Kanta-Häme

Rengon nuorisotilaa esitetään kirjaston yhteyteen

Renko-seuran puheenjohtaja Antti Leinikka on lähestynyt kaupungin kolmea eri lautakuntaa kirjeellä. Aiheena on, että kirjaston pitäisi säilyä nykyisessä paikassaan aivan kirkonkylän keskustassa.

Leinikka esittää myös, että nuorisotila siirrettäisiin kirjaston yhteyteen. Kirjaston hyllyvälejä voitaisiin tiivistää niin, että talon 10-tien puoleisesta päästä voitaisiin erottaa 60–80 neliön tila nuoria varten. Nuorisotila saisi ehdotuksen mukaan myös oman sisäänkäynnin.

Rengon nuorisotila on nykyään entisen kunnantalon alakerrassa. Tämä rakennus on kuitenkin menossa myyntiin.

Kirjastolle korvaus muille tehdystä työstä

Niin ikään Leinikka esittää, että lautakunnat sopisivat keskenään siitä, miten Rengon kirjasto saa käyvän korvauksen kaikesta siitä työstä, mitä se tekee kaupungin muiden toimijoiden hyväksi. Tämä olisi tilaaja-tuottajamallin mukaista. Kirjaston työntekijät hoitavat esimerkiksi Hämeenlinnan Asunnot oy:n sekä Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n tehtäviä.

Niin ikään kaupungin pitäisi Leinikan mielestä selvittää, olisiko mahdollista alentaa kirjaston vuokraa. Kirjastohan maksaa vuokraa Linnan tilapalveluille, joka on kaupungin liikelaitos.

Kirjeet kolmelle lautakunnalle

Leinikka on lähestynyt ehdotuksillaan elämänlaatulautakuntaa, lasten ja nuorten lautakuntaa sekä ikäihmisten lautakuntaa.

Rengon kirjasto on ollut tänä vuonna paljon esillä julkisuudessa, sillä monet renkolaiset haluavat ehdottomasti, että kirjasto säilyy nykyisellä paikallaan. Huoli kirjastosta syntyi, kun julkisuuteen tuli tieto siitä, että kaupunki pohtii mahdollisuutta siirtää kirjasto koulun yhteyteen.

Antti Leinikka on Rengon entinen kunnanjohtaja, ja viime syksyn kuntavaaleissa hänet valittiin Hämeenlinnan valtuustoon keskustan listoilta. Renko-seuraa hän on johtanut vuodesta 2010. (HäSa)